Karkkikoukussa 3/14

Minulla on iso ongelma. Olen 10-v. ja minulla on karkkipäivät, mutta olen koukussa makeaan. Syön karkkia myös arkipäivisin, etenkin suklaata. Joulu on eri juttu… Minua hävettää katsoa peiliin ja mennä saunaan tai uimaan, sillä olen mielestäni lihava. Olen 147 cm pitkä ja painan 45 kg, olenko ok? Minulla on lääkitys.
Apua

Vastaus:
Karkkipäivistä on tärkeää pitää kiinni. Karkin syöminen päivittäin ei ole terveellistä eikä kannattavaa. Sokeriin voi ikään kuin jäädä ”koukkuun”, kuten olet huomannut. Parasta olisi, että pinnistelisit sen kanssa, ettet söisi karkkia muulloin kuin karkkipäivänäsi. Kun jaksaa vastustaa karkinhimoa viikonkin, alkaa olla helpompaa olla ilman karkkia. Tsemppiä tähän.

Et kerro mikä sairaus sinulla on, joten sekin saattaa tuottaa tarpeen välttää karkkia. Jos niin on, tsemppaa kahta enemmän.

Sitten ulkonäköösi: toivon sydämestäni, että jokainen voisi katsoa itseään peiliin iloiten. Olet harvinaisuus – sinua on koko maailmassa vain yksi. Älä siis häpeä itseäsi, vaan riemuitse harvinaislaatuisuudestasi ja siitä, että olet olemassa.

 

Kommentit

Oma kommentti