Karkkiongelma 4/09

Tämä palsta on aivan uskomaton. 1. Imen peukaloa ja olen 11. Kaikki luokkakaverini tietävät sen ja nauravat. Onko se lapsellista? 2. Minulla on karkkiongelma. Jos näen karkkia, niin otan heti nyrkillisen ja laitan suuhuni (paitsi en kaupassa). Mikä auttaisi tähän ongelmaan? 3. Minulla on ylipainoa ja jouduin lääkärin tarkkailuun. En yhtään pidä siitä. Vaikka liikun paljon, niin paino ei putoa. Mitä voin tehdä? 4. Minun ystävälläni ja hänen perheellään on tosi paljon rahavaikeuksia. Miten voin auttaa heitä? Kiitos jo etukäteen.
Apua tarvitseva

Vastaus:
1. Minusta lapsenomaisuus on hyvä asia monessa kohtaa. Leikkiä kannattaa usein ja  mielikuvitus on mahtava asia. Moni aikuinenkin kaipaisi leikin tuomaa riemua ja mielikuvituksen tarjoamia hetkiä. Se, että imet peukaloa, ei ole naurun paikka. Minusta on ikävää, että sinua kiusataan sen takia. Tosin en suosittele peukun imemistä hampaiden hyvinvoinnin vuoksi. Käsien kautta leviävät myös monet pöpöt, jotka tekevät meistä kipeitä. Peukun imeminen tarjoaa rauhaa ja ikään kuin turvallisuutta useille. Kokeilepa vaikka laittaa tarkkaan valittu esine tai kivi onnenamuletiksi taskuusi. Pieni maskotti saattaa ajaa saman asian kuin peukalo.

2. Karkin syönnistä tulee helposti tapa. Ainoa tapa välttää namin syömistä on tehdä päätös olla syömättä karkkia ja pysyä siinä. Ihan kokonaan karkin syömistä ei tarvitse lopettaa, vaan voi pitää karkkipäivän esim. kerran viikossa. Joskus alkaa tehdä mieli namia, kun ei ole mitään tekemistä. Keksi siis naminälän yllättäessä jotakin muuta ajateltavaa.

3. Liiku sitkeästi vaan. Jos saat karkin syömisen loppumaan, paino alkaa varmasti pikkuhiljaa laskea. Muista ulkoilla, maalata, siivota, lukea ja käydä kirjastossa ja tehdä asioita yhdessä kavereiden kanssa. Jos on mukavaa puuhaa, jää turha napostelu vähemmälle. Sekin on tapa, josta pääsee eroon opettelemalla. Älä ole liian ankara itsellesi. Olet mahtava tyyppi kaiken tämän tarkkailunkin keskellä!

4. On kurjaa, jos kaverin perheellä on vaikeuksia ja tiukkaa rahasta. Mukava huomata, että sinä osaat ajatella kaveriasi ja hänen perhettään ja haluat auttaa. Parasta apua on olla kaverin kanssa ja tehdä asioita, joihin ei tarvita rahaa – tukekaa toinen toistanne. Olette onnekkaita, koska teillä kumpaisellakin on hyvä ystävä lähellä.

Kommentit

Oma kommentti