Kihomato-ongelma 1/10

Minulla taitaa olla kihomatoja. Peräaukko kutisee usein. Mikä neuvoksi, en viitsi sanoa vanhemmille mitään. Voisinko pyytää äitiä ostamaan siihen lääkkeitä, vaikka en ole täysin varma? Onko vaarallista käyttää lääkkeitä, jos ei kihomatoja olekaan. Onko siihen olemassa tablettia?

Vastaus
Kihomatoihin otettavat lääkkeet ovat punaisia tabletteja, joita otetaan useampia. Tablettien määrä riippuu siitä paljonko painaa. Niitä voi ostaa apteekista. Kerro epäilystä äidillesi. Hän ehkä tietää, kuinka voi selvittää, onko kyseessä kihomadot. Hän voi myös kysyä asiaa apteekista tai löytää tietoa internetistä. Kannattaa kertoa vaivasta mahdollisimman pian.

Kutinaa voi tietysti aiheuttaa monet asiat. Joskus kutinaa saa aikaan alushousut tai pesuaine, jolla ne on pesty. Kannattaa käyttää puuvillaisia alushousuja ja vaihtaa ne päivittäin puhtaisiin. Samoin alapesu iltaisin on tärkeä asia. Muista myös kuivata huolella, äläkä käytä saippuaa.

Joskus peräpukamat saavat kutinaa aikaan. Niihin auttaa rasvaus (pyydä lisätietoa vanhemmilta) ja huolellinen alapesu säännöllisesti.

Toivottavasti saat vaivan poistumaan. Kutina takapuolessa ei ole kiva juttu.

Kommentit

Oma kommentti