Kimpassa 3/10

Olen 11-vuotias poika ja seurustelen. Jos olisit äitini, mitä sanoisit? En ole vielä kertonut äidille seurustelustani, siksi kysyn. Minä ja tyttöystäväni kävelemme käsi kädessä, halailemme ja joskus pussaamme. Onko ok?
Nimetön

Vastaus:
Kiitos viestistäsi. On hienoa, että olet löytänyt jonkun, josta pidät kovasti ja hänkin sinusta. Ajattelen, että seurustelunne on periaatteessa ok, mutta en voi ottaa kantaa asiaan äitisi puolesta. Jos äitisi on toista mieltä, on sinun neuvoteltava asiasta hänen kanssaan. Kannattaa aloittaa sillä, että kerrot seurustelustanne ja siitä, mistä eniten seurustelukumppanissasi pidät ja siitä, miksi hän on tärkeä.

Yksi tärkeä asia on, että kysyt onko asia ok. Jos sinusta tuntuu siltä, ettei seurustelu sovi ikäisellesi tai jotkin osat siitä eivät ole ok, on tärkeää kuunnella itseään.

Jos ikäeroa välillänne ei juuri ole, ehditte olla myös kavereiden kanssa ja vanhemmat tietävät asiasta ja te tykkäätte toisistanne ja haluatte olla kimpassa, voisi kaiken ajatella olevan hienosti seurustelua ajatellen. Silloin minä sanoisin, että asia ok.

Kommentit

Oma kommentti