Kimpassa 7/09

Tää palsta on tosi hyvä! 1. Olen -96 syntynyt tyttö. 160/46, olenko ok? 2. Olen nyt yhden pojan kanssa kimpassa ja mun vanhemmat eivät tiedä siitä, koska he ehdottomasti kieltäisivät sen. Se onkin ongelma. Voinko seurustella vanhempieni tietämättä? Jos sinulla on lapsi, minkä ikäisenä antaisit hänen seurustella?
Seurustelija -96

Vastaus
1. Olet oikein sopivan kokoinen.

2. Äitinä minä olisin todella surullinen ja pettynyt, jos lapseni jättäisi kertomatta, että seurustelee. Vielä kurjemmaksi olo tulee, jos tämä tekisi sen salaa. En siis toivo, että salaat asian. Jos et ole puhunut vanhempiesi kanssa, et voi olla varma, kuinka he asiaan suhtautuvat. Esittele poikakaveri heille ja kerro, mitä te teette yhdessä ollessanne. Keskustele sitten vanhempiesi kanssa, miten he suhtautuvat seurusteluun.

Minusta seurusteluun liittyy monia kysymyksiä. En osaa sanoa tiettyä ikää, jolloin lapsi voi alkaa seurustella. Periaatteessa voisit olla sopivan ikäinen. Esittäisin muutamia kysymyksiä: minkä ikäinen poikakaverisi on (ikäeroa ei saa olla paljon), mitä te teette yhdessä ja mitä seurustelu teille tarkoittaa? Lopulta asettaisin vanhempana pelisääntöjä  yhdessä olemiselle.

Ihan ehdottomasti sinun pitää jutella asioista vanhempiesi kanssa. Toivottavasti seurustelusi saa jatkua. Jos vanhempasi ovat eri mieltä, muista kunnioittaa heidän näkemystään asiasta.

Kommentit

Oma kommentti