Kiroileva äiti 10/12

Minulla on muutamia ongelmia. Äitini huutaa ja kiroilee joskus minulle. Minusta se ei ole reilua. Minulla on stressiä ja syön kynsiä (johtuu koulusta, kokeista, läksyistä jne.)  Minulla on finnejä otsassa ja mustapäitä nenässä. Kaverit huomauttelevat siitä.  Minulla on alkanut valkovuoto sitä tulee aina, kun nauran. Se on ärsyttävää. Vanhempani erosivat jo silloin, kun olin 2-v. Minua stressaa aina joka toinen viikonloppu mennä isäni luokse. Isäni uuden naisystävän poika on 14-v. Hän polttaa tupakkaa ja tekee aina kaikkea tyhmää. Hän myös kiusaa minua silloin, kun on kotona. Minulla on usein myös mahakipua. Mistä se voi johtua? Olen kiitollinen, jos vastaat minulle.
Outo tyttö

Vastaus:
Äidit ovat joskus vähän omituisia myös. Olet ihan oikeassa, ettei kenellekään pitäisi kiroilla eikä äitisi pitäisi kiroilla sinulle. Joskus me aikuisetkin käyttäydymme huonosti. Toivon, että kerrot äidillesi, ettet pidä siitä, kun hän kiroilee sinulle. Uskon, että se pysäyttää useimmat aikuiset, ja saa käytöksen taas raiteilleen.

 
Koulusta ja kokeista ei pitäisi joutua stressaamaan. Lue läksyt huolella ja valmistaudu kokeisiin ajoissa. Tämän jälkeen olet tehnyt parhaasi. Jos koulu jo nyt alkusyksystä tuntuu raskaalta, juttele asiasta opettajalle. Hän osaa varmasti neuvoa sinua opiskelutapojen äärelle, jotka ovat sinulle sopivampia ja vähemmän kuormittavia.

Juttele isäsi ja äitisi kanssa viikonlopuista. Kerro isällesi, että heidän kodissaan oleva poika kiusaa sinua, ja tunnet olosi epämukavaksi tästä syystä.

Joskus stressi, kynsien purenta ja vatsakipu voivat olla merkkejä siitä, että elämäntilanne on niin kuormittava, että keho ei meinaa jaksaa, vaan tarvitsisi enemmän lepoa. Tähän auttaa se, että ryhtyy puhumaan asioistaan ääneen aikuisille, joita on lähellä. Näin voi saada pahan olon itsestään ulos, mutta myös tukea jaksamiseen. 

Kommentit

Oma kommentti