Kiusattu 10/12

Olen ollut koulukiusattu 5 vuotta, enkä ole kertonut asiasta kenellekään. Olen koulussa, jossa ala- ja yläaste ovat samassa. Minulla ei ole ollut yhtään ystävää koko kouluaikaani. Olen epäsuosiossa, joten jos joku haluaisi olla ystäväni, häntäkin kiusattaisiin. Tilanne on pahentunut vuosien aikana paljon, enkä voi muuta kuin kestää kiusaamista. Kiusaajat keksivät minusta juoruja. Lisäksi olen yläkoulussa enkä meikkaa, joka lisää myös epäsuosiotani. Luokkalaiseni, joista yli puolet ovat hyviä ihmisiä, ovat koulun suosituimpia, joten he ovat myös kiusaajien ystäviä. Joten en voi ystävystyä heidänkään kanssa. Olen lisäksi suuri Japani-fani, mutta valitettavasti koko koulun ainoa. Koulussa minulla on suurin haaste kestää kiusaajien naurua ja sanoja. Lisäksi olen todella huono sosiaalisuudessa, joten olen aika hiljainen jopa parhaan kaverini kanssa. Tahtoisin kertoa kiusaamisesta vanhemmilleni, mutta jos kiusaamista ruvettaisiin käsittelemään koulussa, kiusaamiseni lisääntyisi. Kiusaajat ovat sellaisia, että jos joku ”vasikoi” heistä, jatkavat he  juorujen levittämistä ja nauravat kaikelle mitä teen. Olen  päättänyt pysyä samassa koulussa lukion alkuun asti, mutta 2 vuotta yksin koulussa paeten ja kestäen kiusaajia on pitkä aika. Toivoin koko ajan, että kiusaajat erotettaisiin koulusta, mutta tiedän, että sitä ei todennäköisesti tapahdu koskaan. En tahtoisi olla yksin, mutta en myöskään kiusattu. Mitä minun pitäisi tehdä?

Vastaus:
Pakko sanoa, että tulinpa surulliseksi luettuani kirjeesi. On todella ikävää, että olet joutunut kohtaamaan kiusaamista, joka on kestänyt jo kauan. On törkeää, että joku viitsii kiusata toisia vuodesta toiseen ja kokee voivansa tehdä sitä. Sekin on raivostuttavaa, että kiusaajien rinnalla kulkee lauma ihmisiä, joista kukaan ei uskaltaudu pitämään kiusattujen puolta.

Asiaan on saatava muutos. On ihan ymmärrettävää, että olet hiljainen sosiaalisissa tilanteissa. Kukapa ei olisi, jos joutuu olemaan varpaillaan, ettei tulisi kiusatuksi. Et kuitenkaan ole huono tilanteissa, koska olet selvinnyt niistä ja jaksat toivoa muutosta tilanteeseen. Ainoa mahdollisuus on, että asiaan puututaan ja tämä suunnaton kiusaamisilmiö pysäytetään. Sinun on kerrottava vanhemmillesi asiasta välittömästi. Kiusaaminen ei lopu ennen kuin joku sanoo, että nyt riittää. Minäkään en usko, että puuttuminen tapahtuu helposti, mutta ei tilanteesi ole nytkään helppo. Kukaan ei voi loputtomiin jaksaa kiusaamista. Uskon, että sillä on vaikutuksia oppimiseen, kasvuun ja kehitykseen. Älä suostu kiusattavaksi enää!

Meikkaamattomuus ja Japanin fanitus erottavat sinut porukasta ainakin kirjeesi perusteella. Älä luovu niistä, vaan pidä kiinni asioista, jotka tuottavat sinulle iloa ja onnea.

Kommentit

Oma kommentti