Kiusattu 1/11

1. Minua kiusataan sen takia, kun rakastan yli kaiken Japania ja mangaa. En kestä sitä enää. Luokkalaiseni sanovat ”Lol! Toi mangajuttu on ihan peestä!”  2. Miten voin mitata rintani koon? En osaa mitata ja minulla on jo aika isot rinnat. Äitini ei voi auttaa, koska hän on kuollut. Isältä ja isosiskoltani en edes viitsi pyytää apua. Luulen, että tarvitsen kupit. 3. Minulla alkoi viikko sitten kuukautiset. Olen kertonut parhaalle ystävälleni, mutta en muille. Pitäisikö? Kiitos, jos vastaat.
Karkki

Vastaus:
1. Pidä kiinni manga- ja Japanirakkaudestasi. Kannattaa katsastaa, löytyykö asuinpaikkakunnaltasi muita mangaharrastajia. Minusta heitä on paljon ympäri Suomea. Näin saisit seuraa samanhenkisistä ihmisistä eikä tarvitsisi harrastaa yksin. Se voisi myös auttaa jaksamaan sitä, etteivät kaikki ihmiset ymmärrä mielenkiintomme kohteita. Pyydä opettajaa puuttumaan asiaan. Ketään ei saa kiusata mistään syystä.

2.–3. Rinnankoon mittaaminen ei ole ihan helppoa itsekseen. Toivon, että käyt juttelemassa kouluterveydenhoitajalla ja pyytämässä mittausapua. Hänen kanssaan olisi hyvä jutella kuukautisista ja muistakin asioista, joita kehossasi ja ajatuksissa tapahtuu lähitulevaisuudessa. Hänellä on paljon tietoa ja kokemusta näistä asioista.

Toinen vaihtoehto on mennä johonkin kauppaan, jossa myydään rintaliivejä, ja pyytää sieltä mittausapua. Kannattaa kertoa, että ne olisivat ensimmäiset rintaliivisi. Ei haittaa, vaikka et ostaisikaan kaupasta mitään. Ainakin saat selville oikean koon. Sopivan kokoisten rintaliivien ostaminen on aikuisillekin, joilla on jo ollut useat rintaliivit, yllättävän vaikeaa. Siksi kannattaa pyytää asiantuntevaa apua mittaukseen. Pyydä ystäväsi tai joku sinulle läheinen aikuinen mukaan rintaliiviostoksille.

Toivottavasti pystyt juttelemaan arkisista asioista isäsi kanssa. Olisi hyvä, jos voisit kertoa isälle siitä, että sinua kiusataan koulussa mangasta. Samoin toivon, että voit tehdä hänen kanssaan asioita, jotka saavat teidät molemmat hyvälle tuulelle.
Iloa ja voimaa talveen!

Kommentit

Oma kommentti