Kiusattu 1/14

Tämä palsta on paras! Mutta asiaan. 1. Minua kiusataan koulussa ja omat kaverinikin ovat jättäneet minut yksin. 2. Äitini ja isäni ovat alkaneet huutaa toisilleen. He karjuvat aina, jos ovat samassa huoneessa. Sitten kun minäkin huudan, että ”hiljaa”, he alkavat huutaa minulle niin kuin se olisi minun vikani, että he ovat vihaisia. Sitten päätäni alkaa särkeä ja menen omaan huoneeseen itkemään. Ylensä pikkusisarenikin itkevät (niitä on neljä). Toivoisin, että vastaat!
Moni ongelmainen

Vastaus:
1. Tosi kurjaa, että sinua kiusataan. Kiusaamisesta voi seurata useita vaikeuksia. Monet kärsivät painajaisista, yksinäisyydestä, peloista. Useasti se vaikuttaa myös koulunkäynnin sujumiseen heikentävästi. Ketään ei pitäisi kiusata – koskaan!

Toivottavasti sinulla on joku, joka tukee sinua ja kuuntelee. Pyydä apua kiusaamiseen aikuisilta.

Nimimerkki Blood kertoi joutuvansa myös kiusatuksi. Ehkä musiikista löytyisi apua siihen, että jaksaisitte kumpikin vielä luottaa maailman muuttuvan parempaan suuntaan? Apu voi löytyä myös piirtämisestä, maalaamisesta, liikunnasta tai kirjoittamisesta. Olen surullinen kokemuksistanne. Toivon, että tilanne helpottuu ja saatte ystävän, jonka kanssa jakaa elämän iloja ja suruja.

2. Koska tilanne kotona vaikuttaa kuormittavalta, pyydän, että kerrot siitä vaikkapa koulukuraattorille tai terveydenhoitajalle. Päänsärky ja itku saavat aikaan olon, että sinun pitäisi päästä kertomaan kaikista sydämelläsi olevista asioista.

Elämässäsi tuntuu olevan monta kuormittavaa asiaa. Uskon myös, että aikuiset (terveydenhoitaja tai kuraattori) voisivat auttaa koko perhettänne. Joskus me aikuisetkin tarvitsemme ulkopuolista apua, jotta ymmärtäisimme mitä toimintamme saa lapsissa aikaan.

Toivon sinulle voimia jaksaa haastavaa vaihetta elämässäsi. Toivottavasti elämääsi mahtuu myös pieniä iloisia ja onnellisia hetkiä.

Kommentit

Oma kommentti