Kiusattu 2/11

Oon 12-w. tyttö. Olen 172 cm pitkä ja painan 82 kg, olenko ok? Mua kiusataan koulussa kokoni takia. Mä en jaksa enää sitä. Äitinikin sanoo, että vaihdan kohta koulua, jos kiusaaminen ei lopu. Asiasta on kerrottu mun opelleni monta kertaa, mutta hän on vaan sanonut, ettei ole nähnyt tai kuullut kiusaamista. Eli opelle kertominen ei auta yhtään (itken myös kaiket päivät, kun mua kiusataan). Olisi tärkeätä, että vastaisit.
KIUSATTU

Vastaus:
Olet just, etkä melkein sopiva. Mahtavaa, että olet saanut pituutta itsellesi. Kuvitteellisesti voisin kehottaa katselemaan omaa tilannetta sen yläpuolelta ja eteenpäin. Älä anna kenenkään painaa sinua alas ja lysyyn.

Toivon, että asia selvitetään koulussa teidän oppilaiden, opettajan ja vanhempien kanssa. Kiusaamista ei voi sallia missään tilanteessa. Stä ei voi sivuuttaa, vaikka opettaja ei olisi nähnyt tai kuullut mitään. Toisaalta se ei ole myöskään totta. Sinähän olet kertonut ja siksi hän on kuullut asiasta. Uskon, että olostasikin päätellen hän on nähnyt sinulla olevan kurjaa.

Pyydä äitiä olemaan yhteydessä sekä opettajaan että koulun rehtoriin. Heidän tulee lainkin mukaan taata sinulle kouluympäristö, joka on rauhallinen ja turvallinen. Nythän niin ei ole. Sitten, jos koulua lähtee vaihtamaan, pitäisi kai kiusaajat pistää vaihtamaan paikkaa. Tosin joskus tilanteet eivät järjesty, eikä koulu kykene toimimaan perustehtävänsä mukaisesti, ja tällöin koulun vaihtaminen voisi olla hyödyllistä ja järkevää. Aloittakaa asioiden järjestely kuitenkin keskusteluilla. Kiusaajien tulee kantaa vastuu toimistaan. Myös opettajan on aika ryhtyä rauhanrakentajaksi.

Kommentit

Oma kommentti