Kiusattu 2/14

1. Olen 9-vuotias tyttö ja painan 27 kg ja olen 125 cm pitkä. Olenko normaali? 2. Tämä asia koskee perhettäni. Isä, äiti ja pikkusiskoni kiusaavat minua. Isäni lyö minua ja kuristaa välillä. Äitini taas valittaa, mitä ikinä teenkin. He lellivät pikkusiskoani. Viimeksi, kun olimme kaupungilla, vanhempani ostivat pikkusiskolleni vaatteita. Minulle ei mitään. Pyysin kerran tuubitoppia, mutta äitini vain sanoi: ”Eihän sinulla ole edes rintoja. Miksi ostaisin sellaisen?” Mutta siskolleni hän osti tuubitopin. Siskoni on 7-v. Olisiko mahdollista muuttaa edes vuodeksi johonkin lastenkotiin? Vastaathan minulle, koska en kestä enää kauan.
Haluan lastenkotiin

Vastaus:
1. Olet ihan ok kokoinen.

2. Toinen asiasi on vakava. On tärkeää, että kerrot kotitilanteestasi viipymättä koulussa opettajalle, kuraattorille tai terveydenhoitajalle. Jos tuntuu vaikealta puhua asiasta heille, käy vaikka nuorisotalolla juttelemassa ja pyydä aikuisilta apua kotitilanteeseen.

Väkivalta perheissä on valitettavan yleistä. Väkivaltaa käyttävä henkilö, kuten muutkin perheessä, tarvitsevat apua, jotta elämä ilman väkivaltaa voisi olla mahdollista. Väkivallalla tai sen uhan alla elämisessä on monia vaikutuksia lapsen ja aikuisen elämään.

Jaksaminen voi olla välillä vaikeaa, mutta älä anna periksi, vaan koita uutterasti jaksaa! Yksin perheet eivät näiden asioiden kanssa yleensä pärjää, vaan tarvitsevat muita aikuisia ihmisiä tueksi ja avuksi ympärille. Toivottavasti sinulla on hyvä ystävä, jonka kanssa aika kuluu mukavasti, ja joka saa olosi tuntumaan mukavammalta edes hetkeksi.

Kerro siis heti asiasta jollekin luotettavalle aikuiselle. PIAN!

 

Kommentit

Oma kommentti