Minua kiusataan koulussa ja WhatsApp-ryhmässä

Minua kiusataan luokkani WhatsApp-ryhmässä. Vaikka olen sanonut, ettei se tunnu hyvältä. Jään koulussa usein yksin. Olen puhunut opettajille asiasta ja he ovat parhaansa mukaan auttaneet, mutta tilanne ei ole muuttunut. Haluaisin kavereita.

Yksinäinen

Vastaus:

Jokainen tätä vastausta lukeva: Toivon, ettei kukaan kiusaisi toista, ja että yhdessä puuttuisimme kiusaajien toimintaan. Ei jätetä kiusattua selviämään yksin.

Voisi olla järkevää, että vanhempasi vastaisivat sinun puhelimellasi luokkalaisillesi Whats Appiin kehottaen heitä lopettamaan. Siitä voisi olla apua. Samoin siitä, että opettajasi viestittäisi asiasta yleisellä tasolla luokkalaistesi vanhemmille.

Jos sekään ei auta, kannustan sinua  luopumaan WhatsApp-ryhmästä, vaikka se ikävää onkin. Kerro kiusaamisesta sitkeästi opettajallesi. Hänen ja koulun velvollisuus on taata sinulle opiskelurauha.

Ymmärrän, että haluat ystäviä. Toivottavasti jaksat olla itse aktiivinen ystävien löytämisessä, vaikka olet varmasti väsynyt tilanteeseen. Ystävystyä voi vaikkapa nuorisotalolla ja myös erilaisissa harrastuksissa, jos sellaisiin on mahdollisuus mennä. Älä luovu toivosta.

Moni kiusaamisen kohteeksi joutunut on kertonut, että Elastisen ja Robinin yhdessä esittämä Vahva-biisi on auttanut heitä jaksamaan.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti