Kiusattu 3/11

Tarvitsen kipeästi apua. Oon 11-vuotias tyttö ja mulla ei oo juurikaan yhtään rintoja. Mua haukutaan koulussa minirinnaksi. Oon ruvennut lisäämään sukkia rintoihini, mutta tiedän, ettei se ole järkevää! Tarviin apua!

Vastaus:
Olet ihan tavallisen oloinen tyttö ikäiseksesi. Monella ikäiselläsi ei ole vielä rintoja lainkaan. Isot rinnat ovat enemmänkin harvinaisuus, jos on 11-vuotias. Kumpikaan tilanne – isorintaisuus tai pienirintaisuus – ei ole oman valinnan tai päätäntävallan alla. Rinnat kasvavat ja kehittyvät omia aikojaan sen kokoisiksi kuin oma kroppa ja sen toiminta määrää. Ei siis ole yhtä oikeaa tai sopivaa rintojen kokoa, vaan kaikilla on omanlaisensa ja ne ovat hyvät!

Useimmilla tytöillä rinnat kasvavat ikävuosien 10–17 välillä, joten aikaa rintojen kasvuun on sinulla vielä monta vuotta. Tätä yksilökohtaista kehitystahtia ei voi nopeuttaa, vaan jokainen kasvaa omassa tahdissaan. Siksi on hölmöä kiusata ketään rinnoista tai niiden koosta. Toisen ihmisen kiusaaminen ulkomuodon vuoksi on todella tyhmää ja tarpeetonta.

Älä anna muiden vaikuttaa itseesi. Minirinnoista kannattaa olla ylpeä. Ehkä kiusaajilta puuttuu ymmärrystä murrosiän muutoksiin liittyen. Kannattaa pohtia sitäkin, että miksi ikäiselläsi pitäisi olla isot rinnat. Rintojen koko ei vaikuta kauneuteen, viehättävyyteen, älykkyyteen tai ystävyyteen. Rinnat ovat olemassa naisilla siksi, että mahdollista omaa vauvaa voisi imettää. Älä siis anna kiusaajien mollata sinua. Pyydä apua kiusaamisen lopettamiseksi.

Kommentit

Oma kommentti