Kiusattu futari 12/09

Toivon, että voit auttaa. Ongelmani on, että minua kiusataan siitä, että pelaan futista poikien kanssa. Minua kiusataan myös siitä, että olin nuorempana aina poikien kanssa enkä tyttöjen. Auta!
Futari

Vastaus
Kiusaajasi ovat ihan hassuja. Pelaa rauhassa futista poikien kanssa. Pojat ovat kivoja ja niin on futiskin. Tytöt ja pojat voivat hyvin olla kavereita, ja futikseen mahtuu useita pelaajia. Ehdota, että kiusaajat tulevat mukaan pelaamaan.

Sinun ei tarvitse kuunnella kiusaamista. Jos se ei lopu, kerro asiasta kotona. Joskus apua saa kavereilta, eli kerro asiasta pojille, joiden kanssa pelaat. Ehkä yhdessä saatte kiusaajien suut suppuun.

Se, että on poikien tai tyttöjen kaveri, vaikka on eri sukupuolta, herättää monesti kummastusta. Outoihin asioihin suhtaudutaan vähän omituisella tavalla, joskus kiusaamisella. Kun olin pieni, paras ystäväni oli poika. Olimme aina yhdessä, ja välillä seurassamme oli muitakin poikia.

Ystävyydestä kannattaa pitää kiinni. Mekin olimme hyvin läheisiä ystäviä ihan aikuiseksi asti. Sitten matkasimme maailman eri kolkkiin, emmekä pitäneet enää tiiviisti yhteyttä. Silti olen edelleen kiitollinen ja onnellinen, että sain pitää saman ystävän muutaman vuoden ikäisestä aikuisuuteen asti. En vaihtaisi häntä mihinkään. Samoin ajattelin jo silloin päiväkodissa, ala-asteella, yläasteella ja lukiossa. Pidä sinäkin kiinni ystävistäsi, vaikka he olisivat poikia.

Kommentit

Oma kommentti