Kiusattu

Olen 12-vuotias tyttö. Minulla on muutamia ongelmia ja tahtoisin niihin vastaukset.

1. Saan joka päivä kiukkukohtauksia aamusta iltaan. Paiskin tavaroita ja haukun äitiä tosi rumasti. Mikä minua vaivaa?

2. Minua kiusataan koulussa. Äitini on ottanut opettajaan yhteyttä, mutta se ei auttanut. Minulla on koulussa vain yksi kaveri. Olen lintsannut koulusta kiusaamisen takia aika monta kertaa. Ja kaikki vaatteet mitä minulla on, ovat rumia. Kiusaajat haukkuvat minua. Minua kiusataan yhä. Auta!
Keiju -94

Vastaus
Kiusaamisesi surettaa ja kiukuttaa minua kovasti. Meidän aikuisten vastuulla on luoda puitteet, joissa lapset ja nuoret voivat elää turvallisesti. Se ei ole kohdallasi nyt onnistunut. On tärkeää, että asiaan puututaan nopeasti ja tehokkaasti uudestaan.

Koulun on taattava sinulle koulurauha ja tila olla joutumatta kiusauksen kohteeksi. Se on märitelty ihan laissa!!! Kukaan ei voi oppia ja viihtyä koulussa, jos koko ajan joutuu pelkäämään tai välttelemään kiusaajiaan. Ihme juttu on, jos me aikuiset ei saada lapsia estettyä jatkamasta kiusaamista.

Uskon, että kiukkukohtaukset liittyvät siihen, että sinua kiusataan. Kiusatuksi joutuminen on rankkaa ja ahdistavaa. Kotona pahan olon ja turvattomuuden tunteet purkautuvat. Kerro äidillesi lintsauksesta ja siitä, että kiusaaminen jatkuu. Näytä vaikka tämä vastauskin äidillesi.

Koulussa asiaan on puututtava. Kiusaajat on saatava kuriin. Pyydä äitiä ottamaan yhteyttä uudelleen kouluun ja vaikka opetusvirastoon, jos koulu ei hoida asiaa tehokkaasti kuntoon!

Lintsaus ja raivokohtaukset herättävät huolta. Ovatko kouluarvosanasi pysyneet ennallaan? Vai onko sinun vaikeampi oppia asioita nykyään? Käänny asiassa koulukuraattorin, terveydenhoitajan tai koulupsykologin puoleen ja kerro asioista myös heille. Joskus kiusaaminen johtaa masentumiseen ja se saattaa näkyä nuorella esim. kiukkuna ja raivona. Näitä asioita pystyy arvioimaan vain aikuinen, joka on perehtynyt asiaan.

Toivottavasti vastauksestani on apua sinulle, etkä enää joudu kohtaamaan kiusaamista.

Toivon myös, että luokkakavereillasi olisi rohkeutta puuttua kiusaamiseen. Kiusattua puolustamalla ottaa kantaa siihen, ettei ketään saa satuttaa. Uskaltakaa puuttua joukkovoimalla sanallisesti. Tuomitkaa kiusaaminen.

 

Kommentit

Oma kommentti