Kovis 2/09

En mä tiedä, mikä tää nyt oikein on. Mutta mielestäni elämäni olisi helpompaa, jos olisin kiusaaja/kovis. Joo tiedän, että tää on hullua. Mä vaan haluaisin olla sellainen. Mikään ei suju, kun oon tällainen normaali. Joten kysymykseni on: Kannattaisiko mun olla sellainen ”kovis”? Olen iloinen, villi ja rohkea. Tää on tosi outoa, mut elämä ois helppoa!
Janisca

Vastaus
Mahtavaa, että olet villi, rohkea ja iloinen. Sellaisia ihmisiä maailma tarvitsee. Iloisia ihmisiä tarvitaan tuomaan iloa ja valoa harmaisiin hetkiin. Villejä taas luomaan uusia asioita ja saamaan säpinää aikaan. Rohkeutta kaivataan, kun halutaan muuttaa asioita ja vaikka puolustaa heikompia. Sinussa yhdistyy monta loistavaa ominaisuutta. Uskalla olla itsesi kaltainen.

Koviksena olo voisi houkuttaa, jos sinusta tuntuu, että kiusaajana olisi helpompaa. Minä en usko. Itse asiassa väitän, että koviksena tai kiusaajana olo on raskasta, yksinäistä ja surullista puuhaa. Se, että tekee muille kurjan olon, ei lisää omaa hyvää oloa, vaan saa olon kurjemmaksi. Minusta useimmilla koviksilla ja kiusaajilla on paha olo. Mieti, millaisina pidät kiusaajia /koviksia. Mitä heidän ominaisuuksiaan arvostat? Voisiko näitä ominaisuuksia olla sinulla, vaikka olisit oma itsesi?

Elämä ei aina ole helppoa. Asiat eivät aina suju niin kuin itse toivoisi. Jokainen joutuu joskus pettymään ja kestämään vastoinkäymisiä. Silti ei kannata tarttua kuviteltuun oikotiehen. Se, että uskaltaa olla omanlaisensa, osoittaa ihmisen kokoisen paikan täyttämistä.

Kommentit

Oma kommentti