Kuivat kädet 8/12

Minulla ei ole kunnon bestistä. Miten saisin hyvän kaverin? Sain tietää, että koulussa minun paras kamuni on sanonut minua lissuksi.  Muut kaverini kertoivat, että hän oli sanonut, että esitän lissua ja möläyttelen asioita. Se on tosi ärsyttävää! Minulla on todella kuivat kädet aina talvella. Voiko se johtua siitä, että raavin ne yhtenä talvena rikki?
Mor

Vastaus:
Kaverin saaminen voi olla joskus vaikeaa. Kavereita voi saada kotipihalta (jos asuu sellaisessa pihapiirissä, jossa asuu muita lapsia) ja koulusta. Kannattaa hakeutua niidenkin koulukaverien pariin, joiden kanssa aiemmin et ole ollut. Erilaisten harrastusten ja kirjepalstojen välityksellä voi myös löytää kavereita itselleen.

Kerrot, että sinulla on koulussa paras kamu. Selvittäisin tuon nimittelyasian hänen kanssaan. Muistathan, että joskus muiden kertomukset eivät pidä paikkaansa. Voihan siis olla, ettei hän ole näin edes sanonut. Siksi onkin tärkeää jutella kamun kanssa ja selvittää asia. Jos hän on kutsunut sinua lissuksi, kysy syytä. Kerro, että tarina loukkasi sinua. Selvittämisen jälkeen voi olla edessä anteeksi pyytäminen. Minä sopisin riidan ja loisin yhdessä ystävän kanssa säännöt ystävyydelle. Kerrotaan millaiset asiat loukkaavat, ja sitten sovitaan, ettei niitä tehdä toiselle.

Talvella kädet kuivuvat herkästi. Huolellinen rasvaus auttaa asiassa, ja käsiä ei saa raapia! Ne voivat tulehtua, kun raapiminen tekee niihin haavoja. Onneksi kesä auttaa asiassa useimpia.

Kommentit

Oma kommentti