Kuukautiset 10/12

1. Milloin kuukautiset alkavat? Mistä tietää, että ne alkavat? 2. Olen 10-v. ja käytän unilelua. Onko se noloa? 3. Pitäisikö minun lopettaa japanilaisten tuotteiden (nukkejen ) keräys? Ystäväni eivät jaksa kuunnella juttuja niistä. 4. Ostin kaupasta sinisen hupparin poikien puolelta. Onko se noloa?
Epätoivoinen?!?!

Vastaus:
1. Kuukautisten alkamiseen on vaikeaa sanoa mitään tiettyä oikeaa vinkkiä. Ne alkavat, kun alkavat. Jonkinlaista vinkkiä tarjoavat valkovuodon alkaminen ja muiden ulkoisten murrosiän muutosten ilmaantuminen (esim. karvoitus kainaloihin ja häpyyn ja rintojen kasvu). Silti monella menee vuosi tai enemmänkin näiden ilmaantumisesta ennen kuin kuukautiset alkavat. Joskus kestää vain hetki näiden ilmaantumisesta ja kuukautiset jo alkavat. Me olemme erilaisia, ja kehitystahti on jokaisella omanlaisensa. Ei auta kuin odotella kärsivällisesti. Useimmilla muutamat kuukautiset tulevat ensi alkuun miten sattuvat, joten senkin puoleen odottelua on luvassa. Useimmille kuukautiskierto asettuu tämän jälkeen olemaan tietynlainen, ja silloin voi ennakoida niiden tulemista.

2. Unilelun käyttäminen ei ole noloa, oli minkä ikäinen tahansa!

3. Ei sinun tarvitse keräilyä lopettaa. Ehkä enemminkin kyse on siitä, että hillitset hieman aiheeseen liittyviä puheitasi. On aika ymmärrettävää, että kavereita alkaa ärsyttää, jos puhut paljon tietystä aiheesta, joka ei kiinnosta heitä niin paljon. Toki pitää saada kertoa omista uusista löydöistään, mutta kohtuudella. Sitten jos kaverit toteavat jutun ärsyttävän, sanot vain anteeksi ja vaihdat aihetta. Totea vielä, että välillä intoudut aiheesta, koska se on sinulle tärkeää. Älä jätä sitä elämästäsi pois.

4. Sininen huppari on ok, jos sinä pidit siitä. On vähän pöhköä, jos muut sanovat olevan noloa, että se on ostettu poikien puolelta. Aika samanlaisia huppareita on varmasti tyttöjenkin puolella. Sitten tiedoksi kaikille: tytöt tai pojat eivät muuksi muutu, vaikka vierailisivat toistensa vaateosastoilla ostoksilla. Sinulla on loistava huppari. Käytä ihmeessä sitä ja viis veisaa noloista puheista!

Kommentit

Oma kommentti