Kuukautiset 12/008

Oon ihan pihalla kaikista kuukautisista ja valkovuodoista. 1. Mitä on valkovuoto? 2. Mitä pitää tehdä kun kuukautiset alkavat? 3. Mikä on tamponi? 4. Meidän luokalla kaikki alkaa supista, jos joku käyttää rintsikoita. Tahtoisin käyttää. Mitä voin tehdä???
Avril-fani

Vastaus
Kiitos kysymyksistä. Tässä vastauksia. 1. Valkovuoto on emättimen eritettä, jota tytöillä ja naisilla tulee välillä enemmän ja välillä vähän vähemmän.

2. Kuukautisten alettua kannattaa asiasta kertoa omalle vanhemmalleen. Silloin tarvitaan kuukautissuoja, joka estää vaatteiden tahraantumisen. Kuukautissuojia on monenlaisia. Ensin kannattaa kokeilla sidettä. Kun kuukautiset alkavat olla tutut, voi kokeilla jotakin muuta, jos haluaa.

3. Tamponi on yksi kuukautissuojista. Tamponi asetetaan kuukautisten aikana naisen emättimeen ja kuukautisveri imeytyy tähän suojaan. Tamponi on vaihdettava muutaman tunnin välein. Tamponi on kertakäyttöinen. Osalle se sopii hyvin, mutta osa ei pysty sitä käyttämään lainkaan. Tamponin lisäksi löytyy kuukautissiteitä ja kuukautiskuppi. Kuukautiskuppia voi käyttää useita vuosia, kunhan sen pesee ja tyhjentää kuukautisten aikana muutaman tunnin välein. On olemassa myös kestositeitä. Tällöin sidettä vaihdettaessa likainen side laitetaan pyykkiin ja puhdas asetetaan housuihin. Kaupoista saatavat siteet ovat kuitenkin kertakäyttöisiä. Niitä ei tule pestä, vaan käytön jälkeen heittää roskikseen.

4. Aika höhlää ruveta supisemaan, jos jollain on rintsikat. Ehkä naiseksi kasvu on niin jännää, että se supatuttaa. Hanki rintsikat, jos tahdot. Anna muiden supattaa. Ennen pitkää kaikilla ne rintsikat kuitenkin ovat.

Kommentit

Oma kommentti