Kuukautiset pelottavat 1/11

1. Oon 11-vuotias tyttö ja oon noin 156,2 cm pitkä ja painan 56 kg. Onko se normaalia? Kaikki haukkuvat minua painoni takia. 2. Koululaisen numerossa 9/2010 oli juttu nimeltä Mun sarjis. Miten siihen voi lähettää omia sarjakuvia? 3. Pelkään kuukautisia, koska olen murrosiässä. Minulla on ollut jo monta kertaa vuotoja, mutta en silti pysty tottumaan siihen. Onko se ihan yleistä? Kiitos, jos vastaa.
<3 love -98

Vastaus:
1. Onpas sinulla kurjia ihmisiä ympärilläsi, jos he haukkuvat sinua painosi takia. Minua kiukuttaa aina, kun kuulen, että ihmisiä kiusataan heidän ulkomuotonsa vuoksi. Tiedätkö, että juttelin juuri ikäisesi tytön kanssa, jota kiusataan, koska hän on niin laiha. Olipa niin tai näin, aina joku haluaa nälviä toista, ja se on väärin.

Lue vastaukseni, jonka kirjoitin nimimerkille Auta, ole kiltti. Toivottavasti se auttaa sinuakin jaksamaan. Olet paljon enemmän kuin painosi. Se, kuka olet, on sisälläsi ja tulee näkyväksi siinä millainen olet, miten kohtelet muita ja millaista kauneutta näet itsessäsi tai ympäristössäsi. Älä siis anna kiusaamisen lannistaa, ja pyydä apua aikuisilta, jotta kiusaaminen loppuisi.

2. Voit lähettää tekemiäsi sarjakuvia os. Otavamedia, Koululainen, Mun sarjis, 00002 Helsinki tai koululainen@otavamedia.fi.

3. Jep, kuukautisiin tottuminen voi viedä aikaa. Se on ihan yleistä. Harvasta ne ovat niin mukavia, että muutaman kerran jälkeen sanoisi kuukautisten olevan kivat. Ne ovat kuitenkin tärkeä osa naisen ja tytön elämää, ja terveyden näkökulmasta hyvä juttu. Kun kuukautiset tulevat säännöllisesti, tiedät, että asiat ovat todennäköisesti kehossasi mallillaan. Ajan kanssa niihin tottuu.

Kommentit

Oma kommentti