Kuukautiskivut

Tää sun palsta on just hyvä. Se on auttanut mua aika paljon.

1. Mulla alkoi kuukautiset vähän aikaa sitten. Mulla oli hirveet kivut. Miten saan ne pois. Voinko käyttää jo tamponeja?

2. Tykkään yhdestä pojasta, mutten uskalla sanoa sitä sille. Sitten meidän luokalla on yks toinen poika, joka tykkää musta. Se hiplaa ja puristelee rinnoista ja takapuolesta. Oon sanonut monta kertaa, että se pitää lopettaa, mutta se ei usko. Kerran kun se hiplas mua, niin se poika, josta tykkään näki sen. Nyt se toinen varmaan luulee, että oon sen hiplaajan kaa. Miten saan hiplaamisen loppumaan? Miten pystyn sanoon sille yhdelle pojalle, et tykkään siitä?
Avuntarpeessa -95

Vastaus:
1. Kurjaa, että sinulla on kuukautiskipuja. Niitä kannattaa koettaa poistaa liikkumalla. Monia auttaa kävely tai muu liikunta. Jos niistä ei ole apua, kannattaa koettaa venytellä tai makailla jalat kippurassa. Jos näistä ei ole apua, puhua asioista äidin kanssa ja pyydä särkylääkettä auttamaan pahimman yli. Muista, että lääkkeitä ei saa ottaa ilman, että on sopinut asiasta vanhempien kanssa!

Tampponia käyttäisin sinuna vasta vähän isompana. Totuttele aluksi kuukautisiin ja siteisiin. Myöhemmin voit miettiä esim. tamponiin vaihtamista. Muista tehdä alapesu kuukautisten aikana useamman kerran päivässä.

2. Tykkäämisestä on sanottava suoraan. Kannattaa miettiä milloin ja missä asian sanoo. Paikaksi suosittelen jotakin sellaista, missä olette kahden ettekä lauman ympäröimänä. Ajankohdan kannattaa olla sellainen, että asiasta on luontevaa sanoa. Ei siis kannata tunnustaa tykkäämistään kesken jalkapallopelin tai keskusteltaessa uudesta pelistä. Vietä aikaa tykkäämisesi kohteen kanssa ja sitten kerro tunteistasi, kun siltä tuntuu. Muista pohtia tarkkaan myös tunnustamisen seuraukset. Mitä toivot tapahtuvan, jos kerrot tykkäämisestä. Jos hänkin tykkää sinusta, miten toivot asioiden etenevän? Mitä jos hän ei tykkääkään sinusta niin kuin sinä hänestä? Fiksut ihmiset ovat joka tapauksessa imarreltuja tykkäämisestä, vaikka eivät itse olisikaan ihastuneita tunnustajaan. Tunnustaminen ei muuta ystävyyssuhteita. Fiksut eivät myöskään kerro asiasta koulukavereille.

Tuon hiplaavan pojan on lopetettava tekonsa heti!!! Kerro asiasta opettajalle ja vanhemmillesi. On uskomatonta, ettet saa apua asiaan vaikka luokkakavereilta, jotka ovat nähneet kähmintää. Vaadi opettajaa auttamaan sinua asiassa. Sinun ei tarvitse sietää kenenkään käpälöintiä!

Kommentit

Oma kommentti