Kuukautisvaivoja 12/09

Mulla olisi pari kysymystä, johon toivon vastausta. 1. Mulla on kuukautiset ja mun maha on aina hirveän kipeä. Joudun ottamaan aina särkylääkkeen. Miten voisin hellittää kipua ilman särkylääkettä? 2. Miten voisin alkaa pudottaa painoa? Painan 55 kg ja olen 156 cm pitkä?
Apua kaipaava

Vastaus
1. Kivuliaat kuukautiset ovat kurja juttu. Särkylääkkeessä ei ole mitään vikaa, kunhan niitä ei käytä liikaa. Siitä kannattaa jutella äidin kanssa. Kokeile, auttaako kipuihin reipas kävely ulkona. Venyttelykin tuo apua monille (pitää jaksaa venytellä aamuin ja illoin ja jonkin aikaa kerrallaan). Osa saa helpotusta jalat kippurassa makailusta, ja joku ottaa köllöttelyyn mukaan täytetyn vesipullon ja asettaa sen mahalle.

2. Painon tarkkailuun auttaa monipuolisen ruoan syöminen ja liikkuminen. Kävely on tosi hyvä tapa saada pidettyä painoa kurissa ja hankittua peruskuntoa. Säännöllinen puolen tunnin kävely ja venyttely siihen päälle tekee kaikille hyvää. Myös muut liikuntamuodot ovat tärkeitä, kunhan muistaa syödä säännöllisesti, riittävästi ja monipuolisesti. Tietysti tarvitaan lepoakin, että keho toimisi tehokkaasti.

Kommentit

Oma kommentti