Lääkärintarkastus

Tää palsta on sika hyvä, Susanna. Luen tän aina. Toivoisin, että saisin näihin vastaukset.

1. Pelkään menkkoja. Oon -96 vuonna syntynyt. Painan 35 kg ja oon 148 cm pitkä.

2. 5-luokallahan on lääkärin tarkastus. En ole vielä ollut siellä, mitä siellä tehdään. Ei kait siellä joudu ottamaan vaatteita POIS?

3. Mun rinnat on n. 1 cm isot joka suuntaan muusta kehostani siinä ympärillä. Myydäänkö näin pienille rinnoille rintaliivejä ja mikä kuppimalli olisi mulle sopiva.

4. Mun hiukset on alkaneet rasvoittua hirveesti. Merkkaako se sitä, et oon alkanut kehittyä tytöstä naiseksi? Myös mulla on alkanut valkovuoto kesällä 07. Ja karvotusta on tullut paljon.
Onneton -96 syntynyt

Vastaus:
Kiitos kehuista. Piristää aina kummasti mieltä. Kokeilkaapa myös ystäviinne ja äitiinne. Tehoaa varmasti. Saatte ympärillenne hyväntuulisia ihmisiä kehulla päivässä. Kysymyksistä ei ole vaivaa. Kysymyksenne ovat ilo, koska silloin voidaan ainakin joitakuita auttaa tarjoamalla vastauksia. Lähettäkää niitä kysymyksiä tulemaan vaan!

1. Ymmärrettävää, että menkat pelottavat, koska sinulla ei niitä ole vielä ollut. Koita päästä sinuiksi asian kanssa. Kuukautiset ovat hyvä asia, koska se on merkki siitä, että keho toimii kuten pitääkin. Enemminkin minusta kuukautiset ovat ilon aihe – normaali asia, joka tulee jokaiselle naiselle. Valkovuoto ja muut kasvun merkit ennakoivat, että kuukautisetkin sieltä tulevat, mutta on ihan mahdotonta sanoa, milloin niin käy. Odottele rauhassa. Suurin osa saa kuukautisensa 10–16 vuoden iässä. Kuten huomaat, erot ovat suuria.

2. Käy kysymässä terveydenhoitajaltasi, mitä terveystarkastus pitää sisällään. On tosi fiksua ottaa asioista etukäteen selvää, jotta sitten tietää miksi mitäkin tehdään juuri terveystarkastuksessa. Yleensä tarkistetaan näkö, kuulo, paino, pituus, ryhti jne. Asioita, joilla on merkitystä sinun hyvälle olollesi. Vaatteita ei ole pakko ottaa pois, mutta kannattaa miettiä, mitä jää tutkimatta, jos vaatetusta ei vähennä terveydenhoitajan vastaanotolla tarvittaessa. Juttele asiasta vanhempiesi kanssa. Terveydenhoitaja ja lääkäri tietävät, että alastomana tai vähissä vaatteissa on useimmille aika kiusallista olla vastaanotolla. He tekevät vain tarpeellisia tutkimuksia eivätkä pyydä riisuutumaan turhan takia.

3. Varsinaisia rintaliivejä et vielä tarvitse, mutta alusvaatteita nuorille myydään mm. Lindexissä, Seppälässä jne. Heidän valikoimissaan on pieniä rintaliivejä ja toppeja. Käy yhdessä äidin kanssa katselemassa ja kokeilemassa. Äiti osaa auttaa sopivan koon löytämisessä.

4. Hormonien vaikutuksesta hiukset alkavat rasvoittua enemmän. Päivittäinen suihku tekee ihmeitä koko kropalle. Murrosiässä omasta puhtaudesta kannattaa pitää huolta. Siinä on hyvää oppia aikuiseen elämään.

 

Kommentit

Oma kommentti