Lapsellinen 10/11

Olen 11-v. poika. 1. Milloin voi ruveta pussailemaan? 2. Onko lapsellista katsoa joka aamu lastareita? 3. Voiko 11-v. poika kirjoittaa päiväkirjaa?

Vastaus:
1. Pussailua voi kokeilla silloin, kun itse haluaa ja myös toinen osapuoli sitä haluaa kokeilla. Iät ensipusun saamisessa vaihtelevat suuresti. Tärkeää on, ettei painosta tai pakota toista tai itseään pussailemaan. Jos epäilee asiaa tai sitä, onko pussailu oman ikäisenä ok vai ei, kannattaa odotella.

2. Lastareiden katsominen ei ole lapsellista. Jos ne ovat sinusta kivaa katsottavaa, katso rauhassa. Juttelin tästä 10–13-vuotiaiden kanssa, ja he olivat kanssani samaa mieltä. Kenestäkään ei ollut noloa katsella lastareita aamuisin.

3. Totta kai! Toivoisin, että jokainen kirjoittaisi päiväkirjaa. Oman elämän, kokemusten ja tunteiden kirjaaminen on tärkeä tapa oppia itsestään, ja toisaalta päiväkirjojen kanssa voi palata menneeseen ja katsoa, mitä on ajatellut ja miten on muuttunut. Päiväkirjan kirjoittaminen auttaa purkamaan erilaisia tunteita ja on joku, jolle voi kertoa kaikki tuntemukset, nekin, joita ei koskaan halua sanoa ääneen edes parhaalle ystävälleen. Kirjoittakaa päiväkirjaa!

Kommentit

Oma kommentti