Leiripelkoa 8/10

 Olen menossa agilityleirille koirani kanssa. Ensin leirille meno tuntui kivalta, mutta sitten sain tietää, että muut leiriläiset eivät halua minua ja kamuani sinne. Toiset leiriläiset haukkuivat kaveriani tyhmäksi netin keskustelupalstalla. He olivat löytäneet kuviani netistä, ja yksi leiriläinen sanoi, että ”jos toi tulee meidän leirille, niin en hengaa sen kanssa”. Mulle tuli tosi kurja olo. Pelkään mennä leirille, mutta en voi perua, koska varausmaksu oli 100 euroa, eikä sitä palauteta. Ja koska menen leirille kamuni kanssa ja jos peruutan, tuotan hänelle pettymyksen. En tiedä miksi leiriläiset kiusaavat mua. He vaan sanoivat, että tulee liikaa leiriläisiä ja tila ei riitä. Mitä tekisin? Haluaisin olla heidän kanssaan sovussa ja kaveri. Miten saan heidät ja kamuni sopuun? Oisko vaan parempi perua koko leiri?

Vastaus:

Onpa kurjaa, miten jo melko nuoret ihmiset osaavat ilkeillä ja olla kurjia toisilleen. Ensimmäinen ohjeeni on, että kerrot asiasta kotona välittömästi! Näytä keskustelu ja sen sisältöä vanhemmillesi. He osaavat sen perusteella tehdä ratkaisuja leirin suhteen.

Onneksi leirin alkuun on vielä aikaa. Voihan olla, että kiusaajat lopettavat ja asiat ovat leirillä toisin. On myös mahdollista, että vanhempasi ovat yhteydessä leirin vetäjiin ja keskustelevat asiasta etukäteen. Oikeastaan tarkkaan ajatellen voisi kuvitella, että kiusaajat eivät olisi oikeutettuja leiriin, mikäli he eivät muuta käytöstään ja pyydä sitä anteeksi. Leiri on tarkoitettu teille kaikille, eikä vain ikäistesi nuorten keskinäisten päätöksellä tehtävillä ratkaisuilla.

Jos lähdette yhdessä leirille kamusi kanssa, on teillä seuraa toisistanne. Lähtekää positiivisella asenteella, ja kertokaa asiasta vanhemmillenne jo hyvissä ajoin ennen leiriä. Näin olosuhteet voidaan muuttaa sellaisiksi, että teillä kaikilla voi olla mukavaa ja voisitte saada kavereita toinen toisistanne.

Kommentit

Oma kommentti