Liikaa harrastuksia 11/11

1. Olenko ok, jos olen 159,9 cm pitkä ja painan 49,9 kg ja olen 10 vuotta? 2. Onko hyvä, että harrastan jääkiekkoa ja sählyä. Harkkoja on kuusi tuntia viikossa. Onko se liikaa? 3. Onko reilua, että olen koulukiusattu siksi, että käytän hupparia ja collegehousuja enkä pillifarkkuja? 4. Minulla on känsä jalkapohjassa ja se on iljettävä. Miten saisin sen pois?

Vastaus:
1. Olet ok kokoinen.

 
2. Harrastuksista en voi sanoa puolestasi. Vain sinä voit tietää, onko määrä sinulle sopiva. Tuntimääräisesti se on varmasti ok, mutta jos harrasteet tuntuvat taakalta tai tuntuu, että harjoituksia on liikaa eikä esim. koulua ehdi hoitaa hyvin, harrastusten määrää kannattaa vähentää. Juttele asiasta vanhempiesi kanssa tai ystävien.

3. Ketään ei saa kiusata mistään syystä! Mukavat vaatteet sinulla tuntuu olevan. Älä välitä muiden kommenteista. Oikeastaan ajattelisin sinun muista poikkeavan pukeutumisen olevan positiivinen asia. Ainakin sinä erotut joukosta, eikä kukaan nähdessään jalkojasi ole tunnistamatta sinua, etkä sekoitu kenenkään toisen kanssa4. Känsän poistoon tarvitset vanhempiasi. Kerro asiasta vanhemmillesi. He osaavat auttaa sinua asiassa parhaiten.

4. Känsän poistoon tarvitset vanhempiasi. Kerro asiasta vanhemmillesi. He osaavat auttaa sinua asiassa parhaiten.

Kommentit

Oma kommentti