Masentunut 8/15

Olen 12-v. ja masentunut. Vanhempani tietävät sen, mutta eivät osaa auttaa. Sanovat vain, että reippaasta ulkoilusta olisi hyötyä. Ei ole. Olen kokeillut jo monta kertaa eikä auta. Tuntuu kuin elämä ei olisi mitään. Toivon, että vastaat lehdessä, koska olet ainoa apuni.

Masentunut

Vastaus:

Ihminen voi masentua monesta syystä. Mikäli olet masentunut, on tärkeää saada tukea ja apua masennuksesta selviytymiseen. Keskustelutuki auttaa todennäköisesti. On myös hyvä käydä lääkärillä, jos epäilee masennusta. Toivon, että kävisit koulussa kuraattorin tai psykologin juttusilla ja kertoisit olostasi.

Ehkä tiedätkin, milloin mielialasi on kääntynyt alavireiseksi ja osaat kertoa tapahtumista, jotka ovat saaneet sinut masentumaan. Tärkeää on, että nukut riittävästi ja syöt terveellisesti. Kyllä ulkoilullakin on merkitystä mielialalle, mutta masennusta pelkkä ulkoilu tuskin poistaa.

Kerro rehellisesti oloistasi ja sinulle tapahtuneista asioista vanhemmillesi. Jos olet yksinäinen, kerro siitäkin vanhemmillesi. Pyydä heiltä apua tilanteessasi. On tärkeää, että ympärilläsi on luotettavia ihmisiä, jotka haluavat auttaa sinua voimaan paremmin.

 

 

Kommentit

Oma kommentti