Milloin olisi hyvä aika aloittaa meikkaaminen?

Mikä olisi oikea hetki aloittaa meikkaaminen? Mitä meikkaamisen aloittamiseen vaaditaan? Helppis vastaa lukijan kysymykseen.

Olen 10-vuotias ja haluaisin todella paljon aloittaa meikkaamisen. En toki laittaisi kouluun päivittäin meikkiä, vaan jos menen kaupungille tai jonnekin, voisin meikata. Minulla on paria luomiväriä, huulipunaa ja käytän välillä äidin ripsiväriä, koska minulla ei ole vielä omaa. En saa ostaa meikkivoidetta tai muuta sellaista, koska äiti on huolissaan ihostani. Minulla on vähän aknea.

Meikkauksen aloittamisen haluaja 

 

Hippulis hei Meikkauksen aloittamisen haluaja!

Ymmärrän äitisi näkökulman hyvin. Jospa juttelisit äidin kanssa asiasta ja kävisitte yhdessä hankkimassa meikkivoiteen ja ihonpuhdistus- ja -hoitotuotteet. Toki vasta sitten, kun äitisi suostuu siihen, että käytät meikkivoidetta. Luokaa yhdessä pelisäännöt meikkaamiselle. Sopikaa yhdessä, milloin saat meikata, millaisia meikkejä voit käyttää ja miten huolehdit kasvojen sekä välineiden puhdistuksesta. Tämä varmaan tarkoittaisi myös sitä, että sinun pitäisi säästää rahaa meikkivoiteeseen ja ihonhoitotuotteisiin?

Jos sitten äitisi ei anna lupaa meikkivoiteen käyttöön toivomallasi tavalla, hyväksy päätös. Tiedän, että tuntuu tylsältä kuulla, että ehdit hyvin odottaa jonkin vuoden asian kanssa, mutta sanon niin silti. Jos äitisi arvioi, ettei meikkaaminen tee hyvää ihollesi, niin varmaan on.

Vastaus on julkaistu Koululainen 2/2022 -lehdessä.

Lue lisää Helppiksen vastauksia täältä.

Helppis-palstan kysymyksiin vastaa erikoissairaanhoitaja Susanna Ruuhilahti. Lähetä kysymyksesi nettilomakkeella.

Kaikkia lehdessä julkaistuja vastauksia ei välttämättä julkaista netissä.

Kommentit

Oma kommentti