Migreeni

Olen 12 wee poika. Minusta tuntuu, että painan liikaa. Painan 67 kg ja olen 163 cm pitkä. Okei? Ja sitten oon pihkassa yhteen tyttöön mun luokalta. Välillä tuntuu siltä, että kaikki inhois mua. Mun kaveritkin. Mitä mun pitäis tehdä? Mun päätä särkee aika usein. Joskus se kestää parikin päivää. Mulla on todettu migreeni, mut ei se sitä ole. Mulla on silmälasit.
Avuton -92

Vastaus
Pojilla, aivan kuin tytöilläkin, yksilölliset erot ja kehon rakenne vaikuttavat painoon paljon. Painosi on varmasti ihan hyvä. Jos haluat keskustella painoasioista ja kasvamisesta, kouluterveydenhoitaja on oikea henkilö pohtimaan asiaa kanssasi.

Murrosiässä kaikilla on suuri tarve olla niin kuin muutkin. Silloin tulee tarkkailleeksi myös enemmän kavereiden reaktioita kuin aiemmin. Mielialavaihtelut kuuluvat murrosikäisen elämään ja voivat aiheuttaa suuriakin tunteiden heilahduksia. Välillä kaikki näyttää ja tuntuu tosi mukavalta ja jo seuraavassa hetkessä alkaa epäilys ja paha mieli vallata ajatuksia. Samoin on tietysti kavereilla ja tuolla ihastuksesi kohteella. Varmaan kannattaa olla oma itsensä ja yrittää muistaa, että kavereilla on ihan yhtä hankalaa omien tunteidensa kanssa. Ihastumista ei tarvitse, eikä ehkä voikaan, lopettaa.

Päänsärky voi johtua monesta asiasta. Usein syynä on huono työasento. Koulun pulpetti ei aina ole kaikille sopiva. Voi olla, että sen vuoksi jännität esimerkiksi hartioitasi, ja siitä saattaa aiheutua päänsärkyä. Tietysti kyse voi olla myös liian vähäisistä yöunista tai epäsäännöllisestä ruokailusta.

Seuraapa tilannetta ja pyri korjaamaan elintapojasi sen mukaan. Mikäli säryt vain jatkuvat, kannattaa niistäkin jutella kouluterveydenhoitajalle.

 

Kommentit

Oma kommentti