Muuttohaluja 6/13

Minun äitini ja iskäni erosivat monta vuotta sitten. Käyn aina joka toinen viikko isäni luona ja toisena äitini. Nykyään olen viihtynyt paremmin isäni luona, koska siellä on aina kivampaa. Lisäksi siellä ovat minun pikkusiskoni ja -veljeni. Olen miettinyt sitä, että muuttaisin isäni luo kokonaan, ja että kävisin äidin luona vaikka joka toinen viikonloppu. Olen kertonut asiasta isälleni, mutta en uskalla äidilleni. Miten voisin kertoa asian äidilleni niin, että en kuulostaisi hölmöltä, enkä myöskään siltä, etten haluaisi asua äidin luona?

Vastaus:
Hienoa, että olet kertonut ajatuksistasi jo isällesi. Minä kertoisin äidille asiasta ihan rehellisesti ja suoraan. Perustelisin ajatustani aivan kuten kirjeessäsi kerrotkin. Näin kertomalla et takuulla kuulostaisi hölmöltä, vaan äitisi fiksulta ja ihanalta tyttäreltä. Eri asia sitten on, onko muutos mahdollinen.

On tärkeää kertoa omia ajatuksiaan ja tuntemuksiaan kummallekin vanhemmalle ja tulla kuulluksi. Ilman sinun kertomustasi he eivät voi edes tietää, että pohdit asiaa. Toivottavasti siis uskallat kertoa asiasta äidillesi. Jos keskustelun avaus äidin suuntaan tuntuu vaikealta yksin, kannattaa ehkä pyytää apua isältä.

Muistathan myös, että viikonloppuvierailut ovat aina vähän erilaisia kuin arki perheissä. Ehkä arki isän kanssa olisi ihan samansuuntaista kuin äidinkin kanssa, ja sitten haikailisitkin takaisin äidin luokse, kun viikonloppuvierailut tapahtuisivat hänen luonaan. Asiaan voi löytyä monenlaisia ratkaisuja tai ajatuksia. 

Kommentit

Oma kommentti