Nettikaveri 4/10

Mulla on sellainen ongelma, että tutustuin yhteen tyyppiin netissä. Se on aikuinen ja sen pitäisi asua Englannissa. Annoin epähuomiossa sähköpostini. Tyyppi kuitenkin kysyy nimeäni ja haluaisi kuvanikin. Se on muutenkin hyvin utelias. Vaikuttaa siltä, ettei olisi kannattanut tutustua. Haluaisin tyypistä eroon. Mitä teen?
Mitä?

Vastaus:

Olet ihan oikeassa, kun epäilet mistä asiassa on kyse. Koska kerrot nettituttusi olevan utelias, luulen, että sinua jo hieman ahdistavat kysymykset, eikä niiden sisältö ole sinusta enää kiva.

Ohjeeni ovat:
1) Älä anna valokuvaasi tai nimeäsi hänelle.
2) Vaihda sähköpostiosoitteesi tarvittaessa.
3) Kerro asiasta heti vanhemmillesi!
4) Pyytäkää yhdessä häntä lopettamaan viestien lähettely ja uteliaat kysymykset!
5) Luota vanhempiesi taitoon hoitaa asia. Sinä olet lapsi eikä sinun tarvitse selvittää asiaa yksin.
Tulevaisuuden varalle: Älkää antako yhteystietojanne ainakaan ennen kuin olette sopineet asiasta yhdessä vanhempienne kanssa. Näin voitte turvautua mahdollisimman hyvin. Jos joku saa yhteystietonne netissä tai muutoin alkaa häiritä kiusaten, udellen tms., kertokaa asiasta HETI aikuisille.

Näissä hankalissa tilanteissa aikuinen on vastuussa sanoistaan, viesteistään ja ehdotuksistaan, eikä syy ole koskaan lapsen. Silti on tärkeää opetella netiketti, jotta voisi suojata itseään ja säilyä turvassa myös virtuaalimaailmassa.

Kommentit

Oma kommentti