Ongelmia 6/12

Minulla olisi yksi ongelma. Minä haisen ja se ahdistaa minua. Minulla on alkanut valkovuoto ja olen kertonut siitä äidilleni. Joskus sitä tulee paljon ja mielestäni tarvitsen siteitä. Äitini mielestä en tarvitse niitä. Olen 12-vuotias. Kun olen koulussa, alan haista pahalle. Käyn joka päivä suihkussa, mutta en saa käydä aamulla. Käytän myös deodoranttia. En uskalla puhua tästä asiasta kenellekään. Mitä teen?
Haiseva Apina

Vastaus:
Olen äitisi kanssa samaa mieltä. Vaihda mieluummin pikkareita vaikka kesken päivän kuin käytä pikkuhousunsuojia. Jos koet, että haiset, tee alapesu vaikka kesken päivän. Koska olet huolissasi hajusta ja tiedän joidenkin asioiden tuottavan valkovuotoon pahaa hajua, toivon, että rohkenet kertoa asiasta äidille. Kerro rohkeasti, että mielestäsi haiset päivän aikana pahalle, ja hajun aiheuttaa valkovuoto. Jos valkovuoto on vihertävää tai kokkareista tai siinä on paha haju, tarvitaan kenties lääkitystä vaivan hoitoon.

Joskus haistamme itsestämme erilaisia tuoksuja ja hajuja, joita muut eivät haista. Koska käyt suihkussa päivittäin ja käytät deodoranttia, uskoisin, ettet haise ainakaan pahalle. Muistathan vaihtaa puhtaat alushousut aamuisin? Ja suihkussa on tärkeää tehdä alapesu. Sen voit tehdä myös aamulla, vaikka et käykään suihkussa.

 

Kommentit

Oma kommentti