Päänsärky 8/08

1. Kärsin päänsärystä ja mulla epäillään migreeniä. 2. Musta tuntuu, että kaikki vihaa mua. Itsetuntoni on huono. 3. Epäilen, että rintani eivät enää kasva. Mistä tiedän kuppikokoni? 4. Oon n. 148–150 cm ja painan n. 34–35 kg. Oonko ok? 5. Onko mulla syömishäiriö? En tykkää syödä ja äiti tarkkailee syömistäni.
Oinas

Vastaus
1. Jos sinulla epäillään migreeniä, olet ollut tutkittavana. Päänsäryt on tärkeää selvittää. Jos migreeni todetaan, saat ohjeet kuinka elää migreenin kanssa ja miten toimia migreenikohtauksessa.

2. Mistähän ajatus siitä, että kaikki vihaavat sinua on peräisin? Onko sinua kiusattu tai jätetty yksin? Ystävät, vanhemmat ja poikakaverisi pitävät sinusta paljon. Sinulla on monia syitä pitää itse itsestäsi

!
3. Luulen, että rintasi kasvavat vielä. Joskus kehitys on kiivasta, joskus taas keho ”lepää” hetken. Kuppikokoa on hiukan hankala mitata itse, mutta voit pyytää rintaliiviliikkeen myyjää mittaamaan sen. Kuppikoko mitataan kahdesta kohtaa: rinnan suurimmalta kohdalta ja rintojen alta.

4. Olet hoikka. Huonoon itsetuntoon kuuluu usein, että pitää itseään aiheetta rumana ja lihavana. Onnellisen olon tavoittaa rakastamalla itseään ja pitämällä itsestään hyvää huolta.

5. Syömishäiriö on usein oire jostakin. Päänsärkysi voi olla myös seurausta syömättömyydestäsi. Joskus hyvin niukka ruokavalio kuormittaa kehoa niin, että se alkaa oireilla. Toisaalta itseinho ja huono itsetunto voivat vaikuttaa syömättömyyteesi. Kerro tuntemuksistasi jollekin luotettavalle aikuiselle.

Kommentit

Oma kommentti