Painajaisia 11/08

Oon yrittänyt kirjoittaa tänne, mutta en ole saanut vastausta.  Oon nähnyt hirvittävän unen 6-vuotiaana. Sen jälkeen olen saanu todella vilkkaan mielikuvituksen. Aina pelkään, että näen painajaisia! Oon nyt 11-vuotias. Eikä se oo vieläkään mennyt mun päästä pois. Mä en nukahda… Tartten apua! Perheeni ei ole syy tähän. Mulla on ihan hyvä elämä. Mut en tiedä, mitä tehdä.
Poika, joka tarvitsee apua!

Vastaus
Uni on vaivannut sinua pitkään, joten on aika ymmärrettävää, että haluat päästä siitä eroon. Usein mieltä vaivaavat unet kertovat meille jotakin tärkeää. Kerro unesta vanhemmillesi ja miettikää sitä yhdessä. Mikä siinä pelottaa sinua edelleen, ja millainen tunne unessasi oli. Ehkä yhdessä keksitte, miksi uni ahdistaa sinua.

Yksi vaihtoehto on piirtää tai maalata uni ja siihen jatko-osa. Mietit tähän kuvaan, mitä sinun mielestäsi unessa voisi tapahtua. Keksi hyvä ja onnellinen loppu unellesi. Joskus voi auttaa sekin, että nukkumaan mennessään päättää unessaan kysyä vaikkapa jahtaajaltaan, miksi tämä jahtaa. Joskus selitys on kaikkea muuta kuin painajainen. Ehkä takaa-ajaja haluaakin palauttaa tiputtamasi tavaran tai tuo sinulle lahjan.

Koska et kerro unestasi, en voi kovin tarkkoja ehdotuksia tehdä. Uskon, että vanhempien kanssa juttelemalla öistäsi ja unista tulee jälleen mukavia. Silloin nukkumaan meneminen ei ole epämukavaa.

Kommentit

Oma kommentti