Painohuolia 12/08

Sun palsta on hyvä. Mulla ois muutama kyssä. 1. Oon 11-v. ja oon 152 cm pitkä ja painan 50 kg. Oonko ok? 2. Mulla on paras kaveri. En tiedä tykkääkö se musta, vaikka se mulle aina väittää, mutta en silti ole varma. Yks tyttö yrittää viedä mun bestistä ja lähettää mun parhaalle kaverille sellaisii uhkausviestejä. Siitä me ollaan jo sanottu vanhemmille ja opettajille. Mitä teen? Olisin tosi kiitollinen jos vastaat näihin kysymyksiin ja autat mua <3
Auta!

Vastaus

1. Kiitos viestistäsi. Toki olet ok. Se, että ihminen on omanlaisensa ja arvokas, ei ole kiinni vain pituudesta ja painosta tai niiden suhteesta. On tosi tärkeää oppia pitämään itseään riittävän hyvänä ja ok-tyyppinä. Kurjaa, jos ulkonäköpaineet kohdistuvat jo sinun ikäisiisi. Nauttikaa ajasta leikkien ja itseä arvokkaana pitäen. Kannustakaa kaveriakin. Välillä on pienet kehut paikallaan.

2. Ystäväsi kertoo pitävänsä sinusta. Jos hän on sinun ystäväsi ja viettää aikaa kanssasi, luota hänen sanomisiinsa. Jos asia vaivaa mieltä, kannattaa puhua vanhempien kanssa kaikesta siitä, mikä saa sinut epäilemään hänen ajatuksiaan. Ystävyys on asia, josta ei voi kisata tai taistella.

Ystävyys kuuluu kaikille ja sinun ystäväsi voi olla jonkin muunkin ystävä. Samoin sinulla voi olla muitakin ystäviä kuin vain bestiksesi. Mustasukkaisuus ei asioita auta, vaan on opittava sietämään tunteita, joita syntyy, kun oma kaveri tekeekin jotakin jonkun toisen kanssa. On myös tärkeää opetella olemaan yhdessä isommassa porukassa eikä aina vain kahden. Jutelkaa asiasta yhdessä ystävien kesken.

Se, että joku uhkailee jotakin ikävää, jos tämän kanssa ei olla, on aika iso huolen aihe. Kerrot puhuneesi vanhemmillesi ja opettajalle asiasta, mutta puhu uudestaan. Asia vaivaa sinua edelleen, koska pyydät apua siihen. Teillä on oikeus olla ja elää ilman kuvaamiasi kiristyksiä. Toisaalta sinun ikäisesi nuori tarvitsee suuresti apua elämäänsä, jos on tällaisia uhkauksia esitettävä. Kerro vanhemmillesi millaisia tunteita asia herättää ja pyydä heitä auttamaan sinua ja ystävääsi. Puhumalla asiat menevät eteenpäin. Iloa ja valoa talven pimetessä.

Kommentit

Oma kommentti