Peliongelma 9/08

Miten voisin lopettaa Runescapen pelaamisen? Pelaan melkein joka päivä runee. Miten mä voisin lopettaa sen, kun mulla on niin himona ukkoja, että se on niin kauheeta!!! En voi kuitenkaan olla niillä kaikilla ukoilla samaan aikaan.
Tietokone boy

Vastaus
Taidat tietää jo itsekin vastaukseni: Älä pelaa, vaan tee jotakin muuta. Nettipelit ja netti ovat helposti sellaista toimintaa, että siihen jää jumiin ja se vie kaiken ajan. Nyt olet huomannut itse, että aikaa kuluu liiaksi runescapen parissa. Se on ensiaskel irti pelin kynsistä.

Nyt tarvitset tiukkaa aikataulutusta. Tee suunnitelmia päivien varalle niin, että sinulla on muuta puuhaa kuin pelaaminen tietokoneella. Aluksi se saattaa olla vaikeaa, mutta päivä päivältä elämä ilman Runescapea on helpompaa. Kerro asiasta myös vanhemmillesi. On tärkeää, että he tietävät pelaamisen olevan sinulle hieman hankala asia.

Pelaamista ei tarvitse lopettaa kokonaan, mutta tv:tä ja tietokonetta ei pitäisi käyttää kahta tuntia enempää päivittäin. Nauti mieluummin ystävistä, ulkoilmasta ja kaikesta kivasta mitä voit tehdä, kun et ole jumissa tietokoneruudun edessä.

Kommentit

Oma kommentti