Pelokas 11/13

On tosi kiva, kun on mahdollisuus pyytää apua joltain muulta aikuiselta kuin vanhemmalta tai opettajalta. Minulle on tullut jonkin sortin rimakauhu. Olen monesti suunnitellut kaverieni kanssa yökyläreissuja, ja edellisenä iltana minulle iskee ikään kuin koti-ikävä, ennen kuin olen edes lähtenyt minnekkään! Yleensä kauhu iskee, jos olen menossa johonkin vieraaseen paikkaan. En uskalla kertoa äidille, peruin nimittäin juuri serkulleni menon pelkoni takia. Pelkään, että perheelleni käy jotain. Joskus minusta tuntuu, että pelkään myös, mitä itselleni voi käydä. Mitä minun pitäisi tehdä?
Pelkuri(ko)

Vastaus:
Et ole pelkuri. Viestisi osoittaa, että sinussa on paljon rohkeutta. Ei ehkä ole aivan helppoa kertoa äidille kotona, että pelkäät yökyläilyjä, mutta tee se silti.

Joskus avuksi voidaan ottaa ammattilaisiakin. Kuten toteat, pelon keskellä on vaikeaa elää. Kun keksii mikä pelottaa, voi asialle tehdä usein paljonkin.

En valehtelisi kenellekään. Sovittuasi yökyläilyn voi ystävälle kertoa, että sinua pelottaa. Ystäväsi pitäisi kyllä kestää se. Tosiystävälle ei tarvitse valehdella.

Jos sinussa elää vahvana toive, että tapahtuisipa jotakin, minkä vuoksi et pääsisikään yökylään, ei ehkä kannata toistaiseksi sopia yökyläilyjä.

Pohdit viestissäsi syitä pelkoon. Mietit, voisiko syynä olla esimerkiksi se, että pelkäät perheellesi tapahtuvan jotakin. Kun vanhempasi tietävät pelostasi, voisitte yhdessä pohtia tilannetta.
 

Kommentit

Oma kommentti