Punastuja 8/13

Minulla on pari ongelmaa, joihin haluaisin vastaukset. Punastun ihan kaikesta, mitä minulle sanotaan ja vähän muutenkin. Ärsyttävintä siinä on se, että kun punastun, niin kaikki sanovat: ”Hei katsokaa, taas tuo on ihan punainen!” Monet tulevat nostamaan hiuksiani ja katsovat ovatko korvanikin punaiset. Tietty ne ovat. Siksi en pidä hiuksia kiinni, vaikka haluaisin. Se on tyhmää ja hirveän noloa. Joskus punastun myös vanhemmilleni. Tätä on jatkunut tosi kauan enkä enää kestä tätä. Kun tein läksyjä eräänä päivänä, aloin vain yhtäkkiä itkeä. Se kuulostaa aika oudolta, mutta mistä se mahtaa johtua?
Punikkitatti

Vastaus:
Punastuminen vaivaa monia, vaikka minusta sen ei pitäisi olla ongelma. Punastuminenhan ei haittaisi, jos muut ympärilläsi osaisivat käyttäytyä. On tosi hölmöä mennä nostelemaan toisen hiuksia ja katsoa, ovatko korvatkin punaiset. Jännittävissä tilanteissa osa punastuu, eikä sitä voi estää. Opettajalla on iso vastuu näissä tilanteissa.

Kaikenlaiseen kiusaamiseen tulee puuttua, eikä keneenkään saa koskea millään tavoin ilman lupaa. Minusta nuo sinua kiusaavat henkilöt käyttäytyvät hölmösti. Jos oikein ryhtyy asiaa miettimään, on sellainen noloa. Joku on punainen ja toiset hyökkäävät tutkimaan ihan kaikkialta. Nolottaisi kovasti, jos olisin yksi hiustennostajista.

Sinä punastut, kuten moni muukin tässä maailmassa. Älä anna periksi. Punastu vain, eihän se tee sinulle mitään pahaa. Ongelma on niillä, jotka sinua kiusaavat.

Toivottavasti kouluvuosi lähtee mukavammissa merkeissä käyntiin ja luokkalaistesi käytöstavat ovat parantuneet. Jos kiusaaminen jatkuu, kerro asiasta heti kotona ja opettajalle.

Itku voi johtua esimerkiksi surusta. Ei ihme, jos olet surullinen ja väsynyt kaikkeen. Kiusatuksi tuleminen ja punastumisen pelkääminen ovat raskaita asioita, joiden keskellä voimat ovat koetuksella. Kiusatuksi joutuneet kertovat monesti varautuvansa kiusaamiseen koko ajan ja kokevat yksinäisyyttä. Se saa aikaan surua. Kerrotkin, että et kestä tilannetta enää. Toivon, että saat itsellesi keskustelutukea. Siksi aikuisten täytyy saada tietää tilanteestasi. Pyydä apua. Yksin ei tarvitse eikä pidä jaksaa.

Kommentit

Oma kommentti