Pusutauti 6/13

1. Voisitko kertoa, mikä on pusutauti? Monet kaverit ovat puhuneet siitä, mutta en tiedä mikä se on. 2. Voiko minulla olla tämä pusutauti, mikä se sitten ikinä onkin, kun olen suudellut yhtä poikaa ehkä 15 kertaa? Siis ei mitään kielisuudelmia, ihan normaaleja. 3. Olen 167 cm pitkä ja painan 48,7 kg, olenko ok? Kaikki sanovat, että olen tosi hoikka, melkein liian…
Minä vain

Vastaus:
1. Pusutauti eli mononukleoosi on viruksen aiheuttama tauti, johon liittyy aikuisilla mm. kuumetta, nielurisatulehdusta ja imusolmukkeiden suurentumista. Teini-ikäiselläkin nämä oireet voivat tulla esiin, mutta pikkulapsilla tauti näyttäytyy usein kuumeena eikä sitä edes tunnisteta pusutaudiksi.

Tautia kutsutaan pusutaudiksi, koska taudin aiheuttava virus siirtyy ihmisestä toiseen syljen välityksellä. Tautia kutsutaan myös suutelutaudiksi. Lääkäreiden mukaan lähes kaikki suomalaiset saavat tämän virustartunnan jo alle 5-vuotiaina vanhemmiltaan tai sitten, kun on nuori aikuinen ja alkaa suudelmien vaihto.

2. On siis mahdollista, että sinulla se virus on, mutta niin on todennäköisesti monella luokkakaverillasikin.

3. Ihmisten paino ja pituus vaihtelevat suuresti. Osa meistä on tosi hoikkia ja osa taas isompirakenteisia. Tärkeää on, että muistaa syödä monipuolisesti ja riittävästi. Jos painoasiat tai syöminen pohdituttavat, kannattaa asiasta puhua vanhemmille ja kouluterveydenhoitajalle. 

Kommentit

Oma kommentti