Rähmivät silmät 9/12

Silmissäni on ongelmia. Ne rähmivät paljon ja lisäksi ne kutiavat! Olen sanonut äidille, mutta hänen mielestä se on vain siitepölyallergiaa. 2. Bestikseni muuttaa pois, ja se harmittaa tosi paljon. Minulla on kyllä kavereita, mutta he ovat yleensä muiden kanssa. 3. Pelkään kuukautisia, vaikka ne eivät ole vielä alkaneet. Onko niistä pakko kertoa äidille? Onko pakko käyttää pikkuhousunsuojia?
Yksinäinen!

Vastaus:
Jos silmien kutina ja rähmintä ovat jo loppuneet, on kyseessä varmastikin ollut allergia. Ensi kevättä varten kannattaa jutella äidin kanssa allergialääkkeiden käytöstä. Ne helpottavat oloa kummasti.

Bestiksen poismuutto on kurjaa. Ehkä hän ei muuta niin kauas, ettette voisi edelleen tavata toisianne ainakin silloin tällöin. Uskon, että kavereistasi, jotka nyt ovat muiden kanssa, tulee kavereita, jotka viettävät jatkossa enemmän aikaa kanssasi. Tämä siksi, että nyt sinäkin olet nyt mahdollisempi kaveri, kun bestis ei ole kanssasi kaiken aikaa. Uskon, että asiat järjestyvät hyvin kavereiden kanssa, jos vain itse jaksat pyytää päästä mukaan. Kaipaa bestistäsi ja pitäkää yllä yhteyttä tekstarein, kirjein tai sähköpostein, jos tapaaminen ei ole mahdollista.

Pikkuhousunsuojia et tarvitse. Kuukautiset voivat tuntua pelottavilta, koska onhan se uudenlainen tilanne. Tuntematonta odotellessa ei voi oikein tietää, miten asiat hoituvat ja miltä sitten tuntuu. Tämä pelottaa tai ainakin jännittää monia. Keskustelu äidin kanssa helpottaa. Äidillä on paljon kokemusta kuukautista ja hän osaa kertoa tärkeitä ajatuksia niihin liittyen. Jos olisin sinä, istuisin joku päivä äidin viereen ja kertoisin, että minua jännittää kuukautisten alkaminen isosti. Kyllä äiti varmasti alkaa jutella kanssasi. Jos äidille on vaikeaa kertoa asiasta, käy juttelemassa kouluterveydenhoitajan kanssa. Jos kouluterveydenhoitaja vaikuttaa epäsopivalta, nuorisotyöntekijä tai muu luotettava aikuinen pystyvät juttelemaan asioista kanssasi. Yksin ei kannata jäädä ajatuksiensa ja pelkojensa kanssa, vaan ottaa aikuisilta saatava tuki vastaan.

 

Kommentit

Oma kommentti