Riitaa kavereiden kanssa

Olen 10-w. tyttö ja minulla on viisi tiettyä ystävää. Meille tulee aina riita, miksi? Ja kaikki riitelee minun bestiksestä, että ole minun kanssa ja ole minun bestikseni, vaikka bestikseni pitää minua ja siskoani parhaina kavereinaan. Ollaan todella läheiset. Mitä teen näillä kahdella asialla?

Bestis

Vastaus:

Kurja kuulla, että ajaudutte riitoihin. Yleensä riitoja syntyy, kun joku ajattelee, ettei tule kuunneluksi tai huomioiduksi sopivalla tavalla. Joskus voi tulla ulkopuolinen olo, kun muut tuntuvat pitävän kivaa ja itse jää sen ulkopuolelle. Silloin saattaa ryhtyä ärsyttämään toisia, koska itsellä on kurja olo.

Joskus taas riidat saavat alkunsa mielipide-eroista: ollaan eri mieltä eikä oikein kestetä sitä, että toinen ihminen ajattelee asiasta eri tavalla kuin itse. Ja tokihan riitoja syntyy, jos jostakusta puhutaan selän takana pahaa tai kerrotaan valheita jostakusta.

Riitoja voisi teidän tapauksessanne koettavaa välttää sillä, että kerrot huomiostasi ystävillesi. Miettikää yhdessä millaisissa tilanteissa riitoja syntyy ja miksi. Tämän jälkeen kannattaa miettiä, miten kukin voisi toimia tilanteissa toisin, jotta asiat eivät kärjistyisi riidoiksi.

Riitely siitä, kuka on ja kenen bestis on turhaa ja varmasti raskasta. On tärkeää, että ystävät saavat olla kenen kanssa haluavat. Sen sijaan, että yrittäisitte olla eri kokoonpanoilla kahdestaan ja kiistelisitte yhden ystävänne ajasta, voisitte olla yhdessä koko konkkaronkka. Voisitte sopia siitäkin, ettei noita bestis-määrittelyjä tarvita, vaan olette kaikki tärkeitä toisillenne.

Toivottavasti riitanne loppuvat. Vaikeistakin asioista pystyy puhumaan, jos uskaltaa olla rehellinen, eikä unohda kunnioittaa jokaista keskustelussa mukana olevaa. Jos puhuu itse asiallisesti ja ”nätisti”, vaikka suututtaisikin, päästään riidoissakin eteenpäin eivätkä ne jää turhaan haittamaan eivätkä kuluta kenenkään voimavaroja. Kun tulee töpeksittyä ja sanottua jotakin tyhmää kaverille, on tärkeää pyytää anteeksi ja ottaa mokasta opikseen.

Avainsanat

Kommentit

Voi! En ole koskaan kuullut tälläistä! Tosi harmillista sun Bestis on varmaan vähän niinku ihana tai jotaki muuta. Mut että tulee aina riitaa nii se on vakavaa. Ne riidat pitää selvittää heti alussa

Sinun kannattaa sanoa Ghazellille että haluat olla muittenkin kanssa. Ja hän ei voi omia sinua. Muuten et voi tutustua muihin kavereihin.
?

Kun mä oon toisenkin kaveri yhen jeminan kaveri, ja mulla on myös toinenkin kamu eli ghazal ja aina kun mä oon jeminan kaveri sitten ghazal suuttuu ja aina kun mä en oo jeminan kaveri niin ghazal ei suutu.

Oma kommentti