Rintaliivit 4/11

Käytän rintsikoita, vaikka en tarvitsisi. Mun kaverit huomauttelee siitä. Musta koulussa suihkuun meneminen on ällöä, kun siellä on muita tyttöjä alasti. Se on jotenkin vastenmielistä. Oon vasta 11, mut haluaisin olla teini. Vielä  noin vuosi sitten pidin itseäni rumana. Nyt oon mielestäni kaunis. Se tuntuu hyvältä, mut oon kuullu, kun jotkut kuiskii ”toi luulee olevansa kaunis, vähän se on itserakas” ja se tuntuu pahalta. Oon ihastunut yhteen poikaan. Se on koulussa ihana. Kun se pulisee sen vieruskaverille ja katon sitä, se lopettaa heti ja hymyilee sen ihanaa hymyä. Sit, kun lähetin sille tekstarilla, että alax, se vastasi tosi rumia juttuja. Olin ihan maassa. Voiko se johtuu siitä, et jos se on muitten poikien kanssa, niin silloinhan niistä yleensä tulee ilkeitä koviksia.
Pilvien enkeli

Vastaus:
Pakko aloittaa vastaaminen kehumalla nimimerkkiäsi. Se on mielestäni hyvin kaunis. Toivottavasti voit olla enkeli lähelläsi oleville ihmisille. Enkeli tuo mielestäni lähellä oleville turvaa ja hyvää mieltä ja helppoa oloa.

Kyllä sinä rintaliivejä saat käyttää, jos tahdot. Ei sen pitäisi ketään häiritä, eikä asia muille kuulu. Siitä ei pitäisi myöskään huomautella. Anna piupaut näille kommenteille.

Kasvun myötä syntyy joskus ällötyksen tunteita, kun pitäisi mennä alastomana suihkuun, kun siellä on muitakin suihkuttelemassa. Kun näin on, kannattaa pysähtyä miettimään, mikä tuottaa pahaa oloa. Jos asia johtuu siitä, että vertailee itseään muihin tai ajattelee olevansa epäsopiva tai muuta sellaista, voisi koettaa vähän kerrassaan rohkaistua ja koettaa nähdä itsensä kauniina.   Jos sitten kyseessä on se, että alastomat kehot vähän tuottavat tukalia tunteita, voit miettiä, voiko suihkuun mennä muiden jälkeen.

11-vuotiaan elämä on ihanaa, vaikka ei aina ihan helppoa. Älä pidä kiirettä siihen, että olisit teini. Itseään on tärkeää pitää kauniina ja riittävän hyvänä. Aina on ihmisiä, jotka ajattelevat meitä rumina tai puhuvat meistä pahaa. Surullista, mutta se toivottavasti muistuttaa siitä, että emme itse lankea samaan.

On onia mahdollisia selityksiä ihastuksesi kohteen rumiin sanoihin. Olet keksinyt aika monta, ja jokainen niistä on mahdollinen. Hymyilevä vieruskaveri on kiva ihastus, vaikka ei suuresti vastakaikua antaisikaan. Ehkä asian voi antaa olla, tai ainakin asiaan palata sitten, kun olette jossakin kahden. Halutessasi asiaan selvyyttä kannattaa pysyä valoisassa. Vaikka sinusta on helpompi puhua pimeässä, saattaa ihastuksesi puhua pimeän turvin tyhmiä tai vaieta, koska yllättyy sanoista täysin.

Tunnen paljon poikia, jotka ovat ikäisiäsi, ja minusta he ovat mukavia, eloisia ja kohteliaita muille. Toivottavasti sinäkin saat olla luokassasi tällaisten poikien kanssa. Eivät kaikki suinkaan esitä kovista ja ilkeää.

Tulee vähän sellainen olo, että olet yksinäinen ja kaipaisit kovasti jotakuta, joka pitäisi sinusta ja sanoisi sen ääneen. Onkohan sinulla ystäviä tai läheistä aikuista, jonka kanssa voisit jutella. Elämässäsi tuntuu olevan paljon asioita, joihin kaipaat mielipidettä ja keskustelua. Näin on meidän kaikkien laita.

Kommentit

Oma kommentti