Rintaliivit 9/08

Tunnen tarvitsevani rintaliivit, mutta en tiedä minulle sopivaa  kuppikokoa. Ympärys korkeimmasta kohtaa on 80 cm ja rintojen alta 71 cm, joten…? Tarvitseeko häpykarvoitusta siistiä tai ajella? Kiitos!
Milla

Vastaus
Moni on ihmetellyt samoja asioita kuin sinä. Olen sitä mieltä, ettei kovin nuorena kannata vaivata päätään moisella eikä karvoitusta ajella. Syy on yksinkertainen. Jokaiselle tulee karvoitusta ja määrä, laatu jsekä väri vaihtelevat ihmisestä toiseen. Suurimmalle osalle karvoitusta tulee ja hyvä niin.

Häpykarvoituksesta on hyötyä. Se suojaa häpykumpua hinkkautumiselta, kuljettaa lämpöä ja likaa pois. Jos haluaa ajella karvojaan, se on toki oma valinta, mutta miksi niin tekee, on hyvä miettiä ensin. Häpykarvoitusta ajellessaan saattaa saada aikaan iholle pieniä haavoja tai karvatupet voivat tulehtua. On siis tiedettävä, mitä tekee. Ajelu kannattaa suorittaa hyvillä laitteilla. Tästä asiasta kannatta keskustella vanhempien kanssa.

 
Karvoituksessa ei ole mitään hävettävää. Jokaisen vanhemmalla on karvoitusta sukupuolielinten alueella, ellei sitä ole ajeltu pois. On aika kurjaa, jos kokee, ettei vanhempiinsa voi turvautua ja kysyä asioita. Juttele asiasta siis vaikka äitisi kanssa. Kuuntele mitä mieltä hän on, jotta voit päättää, mitä teet.

Rintaliivien sopiva koko löytyy varmimmin kokeilemalla.  Kuppikoko on yksi tärkeä osa rintaliiviä, mutta sen ohella tarvitaan vielä rinnanympärysmittakin (jonka  tosin olet mitannutkin jo). Toivon, että menet alusvaateostoksille ja pyydät myyjää auttamaan. Hän löytää sinulle sopivimmat rintaliivit. Hän osaa katsoa kanssasi, että ne istuvat ylläsi hyvin ja tuki on riittävä. Rintaliiviostoksilla aikuisetkin turvautuvat ammattiapuun, sillä rintaliivien ollessa sopivat, olo on mukava.

Kommentit

Oma kommentti