Rintaliviit 11/09

Tarvitsenko rintsikat, kun ympärys on korkeimmasta kohtaa 82 cm ja rintojen alta 75 cm? Mikä olisi sopiva kuppikoko?
Kuppi

Vastaus
Rintaliivien hankkimiseen kannattaa käyttää aikaa, ja ottaa äiti ostoksille mukaan. Suosittelen hyödyntämään liikkeissä olevien myyjien ammattitaitoa. On arvioitu, että aikuisista naisistakin suurin osa käyttää vääränkokoisia rintaliivejä. Oikean kokoisten hankkiminen ei siis ole helppoa.

Toivon, että keskustelet äidin tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa rintaliiveistä ja yhdessä mietitte, tarvitsetko niitä, vai riittäisikö esim. toppi.

Rintaliivien oikeaa kokoa etsiessä tulee ensin mitata mittanauhalla rinnanympärys korkeimmasta (rintojen päältä) kohtaa ja sitten rintojen alta. Kun nämä kaksi lukua vähennetään toisistaan saadaan kuppikoko. Useimmiten n. 11 cm erotus kertoo, että henkilö tarvitsee AA-kokoiset rintaliivit, joka on pienin koko kupeissa. Rintojen alapuolelta otettu mitta kertoo rintaliivien ympärysmitan. Koko voisi olla esim. 80 AA, joka tarkoittaisi, että rintojen alusmitta on n. 78–82 cm ja rintojen korkeimman kohdan ja rintojen alta otetun mitan erotus on n. 11 cm.

Mittaukset ovat aina vain suuntaviivoja. Rintaliivejä täytyy sovittaa huolella ja katsoa, että ne sopivat päälle hyvin, ovat oikeasti hyvän kokoiset eivätkä ole liian löysät/kireät.

Kommentit

Oma kommentti