Sama ihastuksen kohde 12/08

Mitä mä teen? Mun kaveri on ihastunut yhteen poikaan. Se ei se ongelma, vaan se, että kun oon pyörinyt mun kaverin kaa sen pojan lähellä niin mustakin alkaa tuntua, et oon ihastunut siihen.  En kuitenkaan halua viedä häntä kaveriltani.
Mitä teen?!

Vastaus
Maailmasta tulee ihmeellinen paikka, kun ihastuu. Yleensä ihastuminen on mukavaa ja tekee arkipäivistä taianomaisia. On aika ymmärrettävää, jos sinun tilanteesi askarruttaa. Ei varmastikaan ole helppoa huomata olevansa ihastunut ja vielä oman kaverin ihastukseen. Toisaalta on aika ymmärrettävää, että ihastuu ihmiseen, jonka lähellä viettää paljon aikaa ja jota alkaa ehkä tuntea. Ja toisaalta tunteilleen ei voi mitään. Sitä ihastuu, jos on ihastuakseen ja siihen sinulla on oikeus ja lupa.

Eri asia tietysti on, miten toimii tunteensa kanssa. Jos olisin sinä, tyytyisin haaveilemaan ihastuksestani päiväkirjan sivuilla ja unimaisemissa. Miettisin, voisiko asiasta jutella ystävän kanssa. Joskus voi olla kivempaakin ihastella, kun ystävällä on sama ihastuksen kohde. Joskus siitä taas saattaa syntyä riitaa.

Mieti siis, miten toimit: kerrotko tunteistasi ystävällesi vai et. Olen iloinen, ettet tahdo sotkea välejä kaverisi kanssa mahdollisen ihastuksen takia. Se olisi minusta aikaa kurjaa. Olisi todella ikävää huomata, että kaveri onkin ottanut poikakaverikseen minun ihastukseni kertomatta asiasta ja tunteistaan minulle.

Ystävyyttä kannattaa vaalia. Ihastusten vuoksi ei kannata menettää ystäviään. Jos kävisi niin, että ystäväsi ihastus lopahtaisi ja sinun jatkuisi, kannattaisi asiasta jutella miten asiassa edetä. Mieti siis tarkasti ystäväsi tunteita eri kohdissa ennen kuin teet suuria ratkaisuja asioiden suhteen.

Kommentit

Oma kommentti