Sänkyyn pissannut 1/10

Hävettää kysyä, mutta mä pissin kerran yöllä yhden kerran sänkyyn, onko se noloa? Musta se on. En kertonut vanhemmilleni, koska he nauraisivat ja sanoisivat, että olet jo 10-v. HALOO!!! Pitäisikö kertoa vanhemmille?
Avunpyytäjä

Vastaus

Se, että olet pissannut nukkuessasi kerran, ei ole mitenkään noloa. Luulen, että joskus ainakin useimmat meistä pissaavat sänkyyn unissaan (joskus niin käy jopa aikuisillekin).  Kerro vain asiasta vanhemmillesi. Ei asia ole iästä kiinni. Selityksiä on monia. Ehkä olet nähnyt unta, jossa olet mennyt vessaan ja oikeasti olet nukkunut omassa sängyssäsi.

Jos pissaaminen toistuu useasti ja peräkkäin, on asiasta hyvä käydä lääkärillä. Joskus kyseessä voi olla tulehdus, joka vaatii lääkekuuria. Syynä voivat olla myös muutokset elämässä, jotka saavat kehon toimimaan näin. Keho voi reagoida tapahtumiin, kuten suureen mielipahaan, esim. vanhempien eroon tai tapahtumiin, jotka vaivaavat mieltä tai pelottavat. Joskus kyseessä taas on tilanne, jota pitää seurata. Siksi asiasta kannattaa kertoa vanhemmille eikä noloilla. Kun asia on kerrottu, se ei ole enää salaisuus eikä sitäkään asiaa tarvitse enää hermoilla, vaan voi mennä eteenpäin.

Kommentit

Oma kommentti