Silmälasit 11/08

Mun luokan pojat haukkuu mua silmälasien takia ja sanoo mua vammaiseksi, vaikka en oo! Mä en kestä niitä. Mulla taitaa olla valkovuotoa. En  käytä siteitä. En kehtaa kertoa äidille, vaan odotan, että äiti kysyy valkovuodosta tai kuukautisista. Mä pelkään, että kuukautiset alkavat koulussa. Olen 154 cm ja 46 kg, olenko ok? Omasta mielestäni olen läski ja olen koettanut laihduttaa. Kamuni yrittää koko ajan selittää, että älä laihduta. Mitä teen?
Epätoivoinen

Vastaus
Ketään ei saa kiusata. Se, että kiusaa toista on osoitus, ettei kiusaajalla ole kovin hyvä olla itsensä kanssa. Älä siis anna periksi, vaan koita kestää. Kerro kiusaamisesta opettajalle ja vanhemmillesi. Koita saada muut tytöt luokallasi heräämään: On aika puolustaa sinua eikä antaa poikien tehdä mitä huvittaa.

Minua kiukuttaa tuo haukkumasanakin. Se, että jollakulla on vamma, ei ole omassa valinnassa. Sillä haukkuminen on huonoa, ajattelematonta ja todella typerää käytöstä. Älä siis anna heidän typerien sanojen satuttaa sinua äläkä suostu kuuntelemaan niitä enää. Aikuisten vastuulla on saada asiat rullaamaan mukavasti.

Valkovuotoa kuuluukin olla. Sitä varten ei tarvita siteitä. Kehtaa rohkeasti kysellä äidiltä kuukautisista, hän osaa auttaa sinua monissa kohdin. Koulussa voit kuljettaa mukana varmuuden vuoksi sidettä, jos se vaikka helpottaisi oloasi. Näin sinulla olisi kuukautisside mukana, jos kuukautiset sattuisivat alkamaan koulussa ollessasi.

Olet ok. Näe itsesi hyvänä ja kauniina. Riittävä ja sopiva olet. Sinun on itse päätettävä, mitä haluat, mutta mitään pakollista laihdutuskuuria et tarvitse. Liiku ja syö terveellisesti. Nauti elämästäsi ja mukavien kaverien seurasta. Niin pääsee pitkälle.

Kommentit

Oma kommentti