siskopuolet 9/11

Olen 10-v. ja 143 cm pitkä ja painan 46 kg. Olenko ylipainoinen? En ole kateellinen yhdelle meidän luokan tytölle, joka käyttää meikkiä, mutta ärsyttää katsoa, kun sillä on esim. ripsiväriä. Haluaisin vaihtaa luokkaa, koska opeani ei kiinnosta, että mua esim. syrjitään. Mulla on kolme sisarpuolta ja siksi mun kamuni sanovat koko ajan, että sulla ei oo ollenkaan oikeita siskoja. Minä kyllä pidän kaikkia oikeina. Ei sillä ole väliä, vai onko?
Moni ongelmainen

Vastaus:

Meistä jokainen joutuu kohtaamaan vaikeuksia ja haasteita ihmissuhteissa. Jokaisella pitää olla oikeus olla omanlaisensa, ja siksi myös luokkakaverisi tulee voida käyttää ripsiväriä, vaikka se ei sinusta olisikaan niin mukavaa. Sinulla on mahdollisuus valita, miten asiaan suhtaudut. Siksi suosittelen, että annat asian olla ärsyttämättä. Kyse on asenteesta. Erityisesti ajattelen tämän olevan tärkeää, koska kerrot, että sinua syrjitään. Myös syrjijät ovat valinneet hölmön tavan käyttäytyä ja asennoitua sinuun – ketään ei pitäisi syrjiä mistään syystä. Se ei ole oikein.

Siskot ovat siskoja, eivät puolikkaita. Perheeseesi kuuluvat ne henkilöt, jotka sinä siihen lasket kuuluviksi. Onpas ystävilläsi ikävä asenne siskoihisi. Sano heille rehellisesti, että heidän sanansa loukkaavat sinua, eivätkä tunnu mukavilta. Jälleen päästään asenteeseen: pyydä heitä asennoitumaan perheenjäseniisi mukavammin kuin nykyisin. Sinulle he ovat perheenjäseniä ja toivot heihin suhtauduttavan siten.

Kommentit

Oma kommentti