Sormien naksuttelu 1/10

Mulla on monta kysymystä, joihon haluaisin vastaukset. 1. Oon 150 cm ja painan 40 kg. Oonko ok? 2. Miten voisin lopettaa sormien naksuttelun? Äitikin on jo siitä sanonut, mutta ei sitä tuosta noin vain voi lopettaa.  2. Haluaisin vaalentaa jalka- ja ihokarvojani. Onko se mahdollista? Nuorempana leikkasin niitä, koska ne olivat niin pitkät. Silloin ei tullut mieleen, että ne tummenisivat, kun niitä leikkaa. Nyt vanhempana ne häiritsevät koko ajan, koska ne ovat niin tummat.

Vastaus
1. Olet ok ja sopivan kokoinen.

2. Sormien naksuttelu taitaa olla asia, joka ärsyttää ympäristöä. Yksi ratkaisu lopettamisen sijaan on, ettet naksuttele äidin läsnä ollessa. Jos koettaa oikein tosissaan lopettaa jotakin, alkaa miettiä asiaa kamalan paljon ja siitä seuraa taas se, että ajattelee koko ajan asiaa, jota ei pitäisi ajatella.

Käytä hetki aikaa sen miettimiseen, mitä kaikkea voisit tehdä naksuttelun sijaan. Keksi ainakin 10 asiaa – mielikuvitusta ei kannata säästellä! Tee sitten niitä asioita paremmuusjärjestyksessä. Kokeile viikko kutakin ja katso, mikä tepsii.

3. Ihokarvojen vaalentamisesta en osaa sanoa mitään muuta kuin että älä suunnittele moisia. Ihokarvasi ovat sellaisia kuin ovat. Ei niitä pidä muuttaa miksikään. Vanhempien luvalla osa ajelee säärikarvojaan, koska haluaa kesällä näyttää sileitä jalkoja. Talvella moni antaa karvojen kasvaa ihan rauhassa. Jos asia vaivaa sinua vastaukseni jälkeenkin, toivon, että juttelet asiasta vanhempiesi kanssa.

Kommentit

Oma kommentti