Surullinen 8/11

Ensinnäkin, itken tosi paljon kotona. Se johtuu siitä, että jos äiti vaikka suuttuu, niin en kestä sitä. Menen omaan huoneeseeni itkemään. Miten saisin tämän loppumaan? Muutenkin äiti suuttuu monesta pikkuasiasta, vaikka teen parhaani. Olen huomauttanut tästä, ja äiti suuttui vain enemmän. Muutenkin vihaan äitini. En haluaisi asua kotona! Toinen kysymys: Valkovuotoa on ollut jo yli vuoden, aika paljon. Alkavatkohan kuukautiset tämän perusteella kohta? Olen 11 vuotta.
Johnny von Depp

Vastaus:
Kurjaa, että sinulla on surullinen fiilis omassa kodissasi. Olisi varmaan hyvä, että juttelisit tunteistasi jonkun aikuisen kanssa. Tähän tarkoitukseen sopisi esim. koulun kuraattori, terveydenhoitaja tai vaikkapa nuorisotyöntekijä. On tärkeää tietää, miksi äidin suuttuminen sinulle saa aikaan kokemuksen, ettet kestä. Toisaalta on aika ymmärrettävää, että suuttuneen ihmisen kanssa on mahdotonta jutella ja siksi omaan huoneeseen meno voi olla hyväkin asia. Asioihin, mistä sinulle on suututtu ja mitä sinä olet tehnyt, että äiti on suuttunut, pitäisi palata tilanteiden rauhoituttua. On aika vahvasti sanottu, että vihaat äitiäsi, etkä haluaisi asua kotona. Myös se, että itket paljon, saa minut ajattelemaan, että ulkopuolisen aikuisen apu voisi olla tärkeää. Jos mieli on alakuloinen koko ajan, oppiminenkin tulee vaikeaksi.

Kuukautisten alkamisesta on vaikea sanoa mitään tarkkaa. En halua lähteä arvailemaan, ettei mene pieleen. On mahdollista, että kuukautisesi alkavat piankin, mutta voi myös mennä useampia vuosia ennen kuin saat kuukautisesi.

Toivon, että uskaltaudut puhumaan asioistasi koulussa tai nuorisotalolla.

Kommentit

Oma kommentti